Mayıs 13, 2024

KAYBOLAN 2000 KİŞİ: ANJİKUNİ GÖLÜ GİZEMİ

Tarih boyunca toplu şekilde insanların kaybolması çokça rastlanılan bir durumdur. İnsanların neden kayboldukları ve nerede oldukları konusunda hiçbir iz bulunamamıştır. Bu insanlar ve sorular hep gizemini korumaya devam edecekler.

KAYBOLAN 2000 KİŞİ: ANJİKUNİ GÖLÜ GİZEMİ

Bunlardan bir tanesi de bir balıkçı köyü olan Anjikuni gölü etrafına yerleşen yaklaşık 2000 kişi, 1930 kasımında kayboldular. Joe Labelle isimli Kanadalı bir avcı, köye uğradığında kimseyi bulamayınca ortaya çıkan bu olay çok şaşırtıcıdır. Yiyecekler, silahlar hatta tüm kıyafetler yerindeydi. Kanada Kraliyet Atlı Polisi, birkaç gün önce gökyüzünde garip ışıklı nesneler görmüş ve rapor etmişti. Bugüne kadar ne olduğu asla bilinemedi ve ispatlanamadı.

KAYBOLAN 2000 KİŞİ: ANJİKUNİ GÖLÜ GİZEMİ

Joe Labelle avcı gece için sığınak ararken gerçekleşti. Labelle, nüfusu kime inandığına bağlı olarak 30’dan 2000’e kadar değişen Inuit şehriyle bağlantılıydı. Yolunda giderken çok ürkütücü bir manzarayla karşılaştı: Köylüler hiçbir yerde yoktu. Fakat diğer her şey, yiyecekler ve tüfekler geride bırakılmıştı.

KAYBOLAN 2000 KİŞİ: ANJİKUNİ GÖLÜ GİZEMİ

İyi ama ne olmuştu? Anjikuni Gölü’nün etrafındaki bu insanların kaybolması hakkında uzaylılar, hayaletler, vampirler gibi birçok teori üretildi. Fakat hiçbiri olayı tam olarak aydınlatamadı. Hala gizemini korumaya devam ediyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: http://mysteriousuniverse.org/2011/07/village-of-the-dead-the-anjikuni-mystery/

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun