Nisan 26, 2024

İNTİHAR UÇURUMU: ÆTTESTUP

İskandinav ülkelerinde tarih öncesi gerçekleştirilen bir ritüel olan Ættestup, kelime olarak intihar uçurumlarına verilen isimdir. Yaşı geçmiş insanlar artık hayatlarına devam etmek istemediği veya ailesine yardımı dokunmayacağını düşündüğünden dolayı bu ritüeli gerçekleştirmektedir. Bir nevi ötenazi denilebilir sanırım.

İNTİHAR UÇURUMU: ÆTTESTUP

Ættestup bir törenle yapılır. Bu tören yaz veya kış dönümü zamanlarında gerçekleştirilmektedir. Eskiden İskandinav ülkelerindeki büyük uçurumların bu ritüel için kullanıldığına dair efsaneler vardır. Daha çok İsveç’te yapıldığı bilinmektedir.

İNTİHAR UÇURUMU: ÆTTESTUP

İskandinav inanışına göre, bu bir döngüdür. Hayat döngüsünün sonuna gelmektir. Çok yaşlanıp ölmeyi beklemek yerine huzur içinde ölmeyi tercih edenler için bir yöntemdir. Bunu tercih eden insanlar kendilerini uçurumdan aşağı bırakırlar. Yaşlanıp acı ve utanç içinde yaşamanın ruhu kötüleştirdiğine inanan kişiler aslında ölümden kaçamayacakları için bu ritüeli gerçekleştirmektedir.

İNTİHAR UÇURUMU: ÆTTESTUP

Ættestup, a prehistoric ritual in Scandinavian countries, is the word for suicide cliffs. Old people perform this ritual because they do not want to continue their lives or they think that they will not help their families. I guess it could be called a kind of euthanasia.

İNTİHAR UÇURUMU: ÆTTESTUP

Ættestup is done with a ceremony. This ceremony is performed at the time of the summer or winter solstice. There are legends that great cliffs in Scandinavian countries were used for this ritual. It is known that it is mostly made in Sweden.

İNTİHAR UÇURUMU: ÆTTESTUP

According to Scandinavian belief, this is a cycle. It is the end of the life cycle. It is a method for those who prefer to die in peace instead of waiting to die very old. People who choose it drop themselves off a cliff. People who believe that getting old and living in pain and shame worsen the soul actually perform this ritual because they cannot escape death.

Yorumlar

  • Gerçekten ilginç

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

"SONSUZ VE BÜYÜLÜ" -AHMET UYSAL

"SONSUZ VE BÜYÜLÜ" -AHMET UYSAL

BENİ YUTKUNDURAN O SÖZÜ SİZLE PAYLAŞIYORUM
AĞRILARIMIZIN RUHSAL NEDENİ VAR!

AĞRILARIMIZIN RUHSAL NEDENİ VAR!

VÜCUDUMUZDAKİ BENLER TESADÜF MÜ SAHİDEN?

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Hareketsiz

probiyotik

Büyük İskender'in Yolculuğu

bubble30
Nielawore

"SONSUZ VE BÜYÜLÜ" -AHMET UYSAL

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun