Nisan 25, 2024

İNDİGO VEYA KRİSTAL ÇOCUK

Tanımlar arasında farklılıklar olsa da genel anlamda indigo veya kristal çocuk;

“Bir dizi yeni ve olağan dışı psikolojik nitelik sergileyen ve genelde daha önce belgelenmemiş bir davranış biçimi gösterip özel davranış şekilleriyle muamele gerektiren ve klasik eğitim düzenini yıkmayı amaçladıklarına inanılan çocuklar.” olarak tanımlanıyor.

İNDİGO VEYA KRİSTAL ÇOCUK

1970’li yılların sonunda doğmaya başladıkları için bugün indigo özellikler taşıyan birçok yetişkin aramızda bulunuyor. Diğer çocuklardan farklılık gösteren ve seçilmiş insanlar olduğuna inanılan çocuklara indigo diye seslenildi. Bu kavram tarihte ilk defa 1982 yılında metafizikçi Nancy Ann Tappe yayımladığı kitapta çocukların davranışlarının özelliklerini ilk defa yayımladı.

İNDİGO VEYA KRİSTAL ÇOCUK

Asıl işi renkleri sınıflandırmak ve insan davranışlarını bu renklerle açıklamak olan Tappe çivit mavisi rengini indigo ile entegre ederek nedenleri ve sonuçlarıyla kitabında anlattı. Hindistan'daki indigo ağacının yaprak renginden esinlenen indigo ismi kaşlarının üzerindeki üçüncü göz çakrasının çivit mavisi renginden de almıştır. İndigo farklı özellikler taşıyarak, toplumda gösterdiği özellikleriyle de kendi içerisinde de segmentlere ayrılıyor.

İNDİGO VEYA KRİSTAL ÇOCUK

İndigo özelliğiyle doğan çocuklarda yüksek IQ, akut sezgi, sınırsız özgüven, otoriteye karşı direnç, dikkat eksikliği gibi diğer çocukların özelliklerine oranla farklılıklar görülüyor. İndigo çocukların insanlığı daha ileri seviyeye taşımak için görevlendirilmiş, sevgisizliğe karşı mücadele etmek için olduğuna inanılsa da bu konuda herhangi bir bilimsel araştırma yoktur.

İNDİGO VEYA KRİSTAL ÇOCUK

Şu anda 25 ila 35 yaş arasında olan indigo çocuklar sistemi kabul etmeyen bir duyguyla doğarlar. Normal olarak kabul edilen insanların yaptıkları rutin işlerin hiçbirini yapmaya yanaşmayan indigo çocuklar, asla sıraya girmezler, her daim kendilerine ters gelen durumları eleştirirler ve ebeveynleriyle pek iyi geçinemezler.

İNDİGO VEYA KRİSTAL ÇOCUK

Disipline girmelerinin güç olduğu indigo çocuklarda sanat ve yaratıcılıkta normalüstü performans sergileyebilirler. Okul ile aralarının pek iyi olmadığı gözlemlenen çocuklarda, yaşıtlarına oranla daha zeki olmalarına rağmen kuralları ve disiplini sevmedikleri için yeterince uyum sağlayamazlar hatta bu uyumsuzlukları geçimsiz davranışlara kadar ilerler.

İNDİGO VEYA KRİSTAL ÇOCUK

Son derece sosyal olan çocuklar özgüvenleri çok yüksek oldukları için kendi bildiklerini doğru kabul ederler ve bu yargı genelde doğru çıkar. Empati yapabilme hislerinin çok yoğun olduğu çocuklar yalan ve sahtecilik olaylarını hemen fark ederler. Yaşına uygun olmayan olgun cümleler kuran indigoluların hayal güçleri yetişkinlerin hayal edemeyeceği ölçüde geniştir.

İNDİGO VEYA KRİSTAL ÇOCUK

İNDİGO/ KRİSTAL ÇOCUK NASIL ANLAŞILIR?

Lee Carroll & Jan Tober tarafından kaleme alınan “İndigo Çocuklar-Yeni Çocuklar Geldiler!” kitabına göre, İndigo çocuk nasıl anlaşılır:

  1. Onlar dünyaya bir asalet duygusuyla gelirler ve çoğunlukla da öyle davranırlar.
  2. Burada olmayı hak ettiklerini hisseder ve başkalarının bu hissi paylaşmadıklarını görünce çok şaşırırlar.
  3. Kendi değerlerini bilmek onlar için bir sorun değildir. Onlar, çoğunlukla “kim olduklarını” ana-babalarına söylerler.
  4. Mutlak otorite (bir açıklama ya da seçim sunmayan otorite) karşısında zorluk yaşarlar.
  5. Belli şeyleri kesinlikle yapmazlar; örneğin, kuyrukta beklemek onlara zor gelir.
  6. Ritüel, yönelimli ve yaratıcılık gerektirmeyen sistemler karşısında düş kırıklığı yaşarlar.
  7. Herhangi bir sisteme uyum sağlamazlar ve sistem yıkıcılar gibi görünürler.
  8. Kendi türleriyle birlikte olmadıklarında anti-sosyal görünürler. Eğer çevrelerinde benzer bilinçte olan başkaları yoksa çoğunlukla, içlerine kapanır ve hiç kimsenin onları anlamadığı hissine kapanırlar. Okul sosyal olarak onlar için son derece zordur.
  9. “Suçluluk duygusu verilerek” disipline sokulmaya karşılık vermeyeceklerdir.
  10. İhtiyaçlarını bildirmekten çekinmezler.
İNDİGO VEYA KRİSTAL ÇOCUK

Kaynak:

https://mutlucocuklar.biz/indigo-cocuk-nedir

https://www.bebek.com/indigo-cocuk-nedir/

Yorumlar

  • Çok enteresan

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

GİRDAPLAR DA EĞLENİR!

GİRDAPLAR DA EĞLENİR!

"DÜRTME İÇİMDEKİ NARI ÜSTÜMDE BEYAZ GÖMLEK VAR"
VÜCUDUNUZDAKİ BENLER TESADÜF ESERİ DEĞİL!
HER GÜN NEDEN 1 AVUÇ FINDIK YEMELİYİZ?

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Hareketsiz

probiyotik
bubble30
Nielawore

GİRDAPLAR DA EĞLENİR!

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun