Mayıs 17, 2024

FENG SHUI PRENSİPLERİ

Bulunduğumuz ortamda uyum içinde yaşama bilimidir. Feng shui sayesinde, kendimizi daha rahat ve mutlu hissedeceğimiz bir ev ortamı düzenleyebiliriz.  Feng shui tarzının en önemli ilkelerinden biri düzendir. 

  • Gereksiz eşyalardan kurtulun: Feng Shui felsefesinin en önemli tavsiyesidir. Artık kullanılmayan, ihtiyaç duyulmayan, bozuk veya kırık, gerektiği gibi çalışmayan tüm eşyalardan kurtulun. Eskiyi atın, yenisine yer açın.
FENG SHUI PRENSİPLERİ
  • Evin girişi davetkar ve huzur veren bir yer olmalı: içeri girme isteği uyandıran bir giriş oluşturmalıyız. Feng shui dekorasyon tarzına göre, gelen enerji eve girmeden geri gitmesin diye, giriş kapısının tam karşısında ayna veya cam olmamalıdır. Kapıya veya kapının kenarına gelenlerin içeri girmeden önce görecekleri ve olumlu hissedecekleri dekoratif bir şeyler asılmalıdır. Kapıdan girer girmez görülebilecek bir yere nazar boncuğu, fil imgesi, kuru biber, kuru kabak gibi koruyucu bir tılsım asılmalıdır. Yemek masası ve yatak odası gibi mahrem yerler evin girişinden gözükmemelidir. Ayrıca, huzursuzluk vereceği düşünüldüğü için eve ilk girerken saat de görülmemeli.
FENG SHUI PRENSİPLERİ
  • Her odaya uygun renkler kullanın: Oturma odasında farklı renkler bir arada olmalı, tek renk ağırlıklı olmamalıdır. Oturma odası sosyal bir alan olduğu için insanın hayatına renk kattığı düşünülmektedir. Odalarınızda beş elementin renkleri bulunmalıdır. En az bir kırmızı nesne bulunmalıdır.
FENG SHUI PRENSİPLERİ
  • Mutfak derli toplu olmalı ama dışarıda bir gıda bulunmalı: Mutfak her zaman temiz ve derli toplu olmalıdır. Mutfağa bereket getireceği düşünüldüğü için dışarıda bozulmayacak bir gıda olmalıdır. Kase içinde meyve, sebze, çerez veya kavanozda görünür şekilde kuru gıdalar olabilir.
FENG SHUI PRENSİPLERİ
  • Yemek masasına yakın ayna olmalı: Feng Shui'ye gör, yemek masasının üstüne asılan aynanın, masanın bereketini artırdığı düşünülmektedir. Tıpkı mutfakta olduğu üzere, yemek masasının üstüne bir kase meyve veya kuru gıda koymanın da bereketi artırdığı düşünülüyor.
FENG SHUI PRENSİPLERİ
  • Yatak odasında ayna, televizyon ve saate yer yok: Feng shui'ye göre yatak odası yalnızca uyumak ve özel anlarınız içindir. Bu nedenle giysi dolapları da başka bir odada yer almalıdır. Feng shui'ye göre, yatak odasında bulunan ayna dikkat dağıtır ve yatağa başka kişileri davet eder yani sadakatsizlik getirir. Bu nedenle yatak odasına ayna konmamalıdır, giysi dolapları ve ayna koymak zorundaysanız ise yataktan direkt görünemeyecek şekilde pozisyonlandırılmalıdır.
FENG SHUI PRENSİPLERİ
  • Kapılar ve klozet kapakları her zaman kapalı olmalı: Banyo da tıpkı mutfak gibi her zaman derli toplu ve temiz olmalıdır. Kapı ve klozet kapağı her zaman kapalı olmalıdır. Aksi takdirde yaşamsal Chi’nin eksilmesine sebep olur, yani enerji kaybı oluşur.

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

RED ROSE IN THE SKY: SNR 0519

RED ROSE IN THE SKY: SNR 0519

SOUTHERN LIGHTS IN THE SKY - YES, NOT NORTH!
SOLAR FLARES ON 7-8 MAY

SOLAR FLARES ON 7-8 MAY

FİLLERİN SELAMLAŞMAK İÇİN FARKLI İLETİŞİM BİÇİMİ

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Basit Kandırmaca

probiyotik

Ketçap Nasıl Bulundu?

bubble30
Nielawore

RED ROSE IN THE SKY: SNR 0519

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun