Mayıs 17, 2024

EŞSİZ KÜLTÜR: JAPONYA

Japonlar için selamlaşmak çok önemlidir. Hatta “Ojigi” adını verdikleri selamlaşma merasimleri vardır. Ama Japonlar bizler gibi selamlaşmazlar. Ki bence en güzelini yapıyorlar. Bu pandemi sürecinde hiç zorluk çekmemişlerdir. Biz sarılamayınca, tokalaşmayınca aile içi küsüşmeler yaşayan bir milletiz çünkü.

EŞSİZ KÜLTÜR: JAPONYA

İşte Japonlar bizim gibi değiller onlar tokalaşma, sarılma gibi eylemlerde bulunmuyorlar. Saygılarını da göstermek için hafifçe öne doğru eğilerek selamlaşıyorlar. Hatta bu onlar için o kadar önemli bir gelenektir ki telefonla konuşurken bile karşıdaki insana sayılarından dolayı, kalkıp selam verirler.

EŞSİZ KÜLTÜR: JAPONYA

Japon gelenekleri arasında tüm dünyada kabul görmüş olan Takumi geleneği; ustaların ustası unvanıdır. El işçiliğine verdiği önemi bu gelenekle belli eden Japonlar, bir işte usta olabilmek için tamamen odaklanır ve kusursuz oldurabilmek için çok çaba sarf ederler. Bu çabaların sonucu olarak da “Takumi” unvanını alırlar. Bizde Friendz10 ailesi olarak Takumi unvanındaki gibi özenle davranıp, o unvana yaraşır olmaya çalışıyoruz.

EŞSİZ KÜLTÜR: JAPONYA

Genel olarak insanlar çay sever. Çay bizim için keyif vericidir; sabah, öğle, akşam çay içeriz. Japonlarda bu bir gelenektir. “Sadou Chadou” isimli bir gelenekle çay içmek, huzur veren sanat şeklinde bir ritüele dönüşmüştür. Yaşanılan anı hissederek, o anın geri gelmeyeceğinin farkında olmak bu geleneğin altında yatan şeydir.

EŞSİZ KÜLTÜR: JAPONYA

Bu sebeple çayı oldukça özen ve dikkatle hazırlayan Japonlar; demlikleri, fincanları, çay karıştırma şekilleri ve çay koyarken yaptıkları hareketleri planlıdır. Çay içmek onlar için bir felsefedir.

Ben de bu yazıyı yazarken çay içiyorum ama bu kadar saygı çerçevesinde değil. Ayıp olmuyordur umarım, strese girdim şimdi….

EŞSİZ KÜLTÜR: JAPONYA

Japon gelenekleri arasında en önemli parçalardan biri de Japon bahçeleridir. Kusursuz denebilecek peyzaj manzarasıyla cennet bahçesi gibi bir görünüme sahiplerdir. Bu bahçelerin en önemli bitkisi ise (Kiraz çiçeği) Sakura’dır.

EŞSİZ KÜLTÜR: JAPONYA

Sakura’lar pembe renkli, eşsiz güzelliği ile Japonlar için çok önemli bir kültürel mirastır. Japon bahçelerinin vazgeçilmez ve eşsiz paçasıdır. Japon bahçelerinin namı ise dünyanın her yerinde bilinmektedir. Nerede kusursuza yakın bir bahçe gördünüz, bilin ki o bahçe Japon bahçesidir.

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

RED ROSE IN THE SKY: SNR 0519

RED ROSE IN THE SKY: SNR 0519

SOUTHERN LIGHTS IN THE SKY - YES, NOT NORTH!
SOLAR FLARES ON 7-8 MAY

SOLAR FLARES ON 7-8 MAY

FİLLERİN SELAMLAŞMAK İÇİN FARKLI İLETİŞİM BİÇİMİ

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Basit Kandırmaca

probiyotik

Ketçap Nasıl Bulundu?

bubble30
Nielawore

RED ROSE IN THE SKY: SNR 0519

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun