Mayıs 13, 2024

ESKİ MISIR’DA BÜYÜ

Eski Mısır’da büyü, özel yetenekleri olan ve tanrılarla iletişim kurabilen kişiler tarafından yapılırdı. Büyü o dönemde son derece doğal bir olgudur. Büyüler kara büyü, koruma büyüsü ve büyü bozma büyüleriydi.

ESKİ MISIR’DA BÜYÜ

Kara büyü yapılırken büyü yapılacak kişinin kendisine ait bir şey ele geçirilir ve bunun yardımıyla balmumundan yapılmış insan figürüne bakır şişler saplanırdı. İnsan figürü, büyü yapılan kişiyi simgelerdi. Balmumu eriyince kişi ölürdü.

ESKİ MISIR’DA BÜYÜ

Böylesine kötü büyülerden korunmak için de büyüler vardı. Büyü yapılan kişi hastalandığı zaman, tıp konusunda oldukça ilerlemiş olan Mısırlılar, bunun büyü olduğuna karar verirlerdi ve bu çoğunlukla doğru çıkardı. En iyi rahipler ve büyücüler aracılığıyla bir tür ayinle kişi kurtarılmaya çalışılırdı. Bu, her zaman istenildiği gibi sonuçlanmazdı. Hatta tarihte birçok firavunun çocuklarının ve eşlerinin büyü nedeniyle öldüğünden bahsedilir.

ESKİ MISIR’DA BÜYÜ

İlk büyü örneği tanrılar arasındaki savaşta görüldü. Seth, kardeşi Osiris'i 14 parçaya bölünce Osiris'in eşi Isis, onu tekrar hayata getirmek için Amon'un gizli adını kullanarak bir büyü yapmıştır. Osiris'in 13 parçası, Mısır’ın birçok yerinde bulunmuş ancak sadece cinsel organı bulunamamıştı. 13 Parça olmasına rağmen Isis, Osiris'i hayata döndürmüştür.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: https://www.gizliilimler.org/Eski-Misir-h-da-B.ue.y.ue.c.ue.l.ue.k.htm

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun