Mayıs 18, 2024

DUYURU AMAÇLI KULLANILAN DENİZ KABUKLARI

haco Kanyonu'ndaki eski Pueblo halkı, kabuklu deniz hayvanı kabuğundan yapılmış trompetlere güvenerek nüfus çapında bildirimler gönderiyordu, bu da akıllı telefon uyarıları çağından çok önce bir iletişim yöntemi olarak hizmet ediyordu.

Son araştırmalar, Pueblo topluluğunun yerleşim yerlerini, deniz salyangozu kabuğundan yapılan trompetlerin sesini duyabilecekleri mesafede kasıtlı olarak düzenlemiş olabileceğini gösteriyor.

DUYURU AMAÇLI KULLANILAN DENİZ KABUKLARI

Chaco Kanyonu, MS 850'den 1150'ye kadar ABD'nin güneybatısındaki Pueblo halklarının kültürel merkeziydi. Bu döneme ait Chaco merkezleri, genellikle devasa kumtaşı yapılar olan "büyük evler"den oluşuyordu.

Arkeologlar, kanyonda yapılan kazılarda, elit mezarlarında deniz kabuğundan yapılmış trompetler bulmuşlardı, ancak bu tür kabukların kaynağı Pasifik kıyısına 1000 kilometre uzaktaydı.

Bugün bile, Pueblo topluluğunun torunları, ritüel uygulamalar sırasında hala benzer trompetler kullanıyor, bu da deniz kabuğunun Chaco kültüründe önemli bir rol oynamış olabileceğini gösteriyor.

DUYURU AMAÇLI KULLANILAN DENİZ KABUKLARI

Araştırmacılar, büyük evlerden üflenmiş deniz kabuğu trompetinin sesinin, konut alanlarının dağılımıyla mükemmel bir şekilde eşleştiğini buldular, bu da topluluk liderlerinin hızlı iletişim kurabilmesi için kasıtlı bir organizasyona işaret ediyor.

Bu sesli uyarıların amacı hakkında varsayımlarda bulunan araştırmacılar, trompetlerin toplumsal etkinliklerin başlangıcını haber vermek için kullanılabileceğini öne sürüyorlar.

Yorumlar

  • Böyle kullanıldıklarını biliyor muydunuz?

  • Deniz kabukları için ilginç bir kullanım

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

RED ROSE IN THE SKY: SNR 0519

RED ROSE IN THE SKY: SNR 0519

SOUTHERN LIGHTS IN THE SKY - YES, NOT NORTH!
SOLAR FLARES ON 7-8 MAY

SOLAR FLARES ON 7-8 MAY

FİLLERİN SELAMLAŞMAK İÇİN FARKLI İLETİŞİM BİÇİMİ

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Kaçınılmaz Bozulma

probiyotik

Sisin Kaynağı Nedir?

bubble30
Nielawore

RED ROSE IN THE SKY: SNR 0519

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun