Mayıs 11, 2024

CERMEN HAYALET SAVAŞÇILARI

Çeşitli ölümcül silahlarla eğitilmiş, Romalılara karşı en büyük orduyu oluşturan bu hayalet orduya bugün ‘Elit Savaşçılar’ deniyor. Bu Hayalet Savaşçılar görülmediler ve duyulmadılar. Ormanı hızlıca geçen Cermen Hayalet Savaşçılar, Romalılar ne olduğunu anlayana kadar Romalıları öldürüp karanlıkta kayboluyordular.

CERMEN HAYALET SAVAŞÇILARI

Birinci yüzyılda haliyle Almanya bugün olduğundan çok farklı bir ülkeydi. Kabileler ülkenin çeşitli yerlerine dağılmış, topluluklar şeklinde yaşardı. Birbirilerinden bağımsız olsalar da konu özgürlük  olduğunda bir araya geliyor ve farklılıklarını bir kenara bırakarak düşmanlarına saldırıyorlardı.

CERMEN HAYALET SAVAŞÇILARI

Kuzey-Orta Avrupa bölgesinde çoğunlukla Cermen kabileleri hakimdi. Fakat bölgede aynı zamanda Keltler, Baltlar, İskitler ve sonrasında Erken Slavlar da vardı. Romalılar burayı fethetmek istiyordu.

Teutoburg Ormanı’nda Romalı askerler ve Cermen savaşçıları arasında bir savaş gerçekleşti. Orman derin, karanlık ve yoğun bir ormandı. Roma mitolojisi de biliyorsunuz karanlık, şeytani güçleri olan mitolojik karakterlerle dolu. Bu sebepten Romalılar için bu ormanda savaşmak oldukça zordu.

CERMEN HAYALET SAVAŞÇILARI

9 Eylül’de Teutoburg Ormanı Savaşı’nda üç Romalı asker, Romalılarla savaşması için bir grup Cermen toplayan Çerusker şefi Arminius tarafından yenildi.

Cermenler o üç Roma askerini tamamen imha ettiler. Bu savaştan çok az Romalı asker sağ kurtuldu. Zaten kurtulan sağ askerler de köle oldular. Bu resmen bir Romalılar katliamı olmuştu. Bu Romalılar için büyük bir ders oldu. Bir daha asla Ren Nehri boyunca geçemediler.

CERMEN HAYALET SAVAŞÇILARI

Savaşta resmen iki farklı düzen savaşıyordu: bir tarafta eğitimli ve düzenli Roma askerleri, diğer tarafta ise savaşı geniş şekilde yapılandıran bir savaş planını uygulayan topluluklar halinde savaşan asker. Yani tam bir kaos. Bu savaşa düzen ve kaosun savaşı diyebiliriz bu yüzden.

Romalıların saha ve askeri harekat düzeninde savaşmaya alışkın olmasından dolayı Roma ordusu için karşıdaki kaos durumu kocaman bir kabustu. Bu yüzden savaşı kaybettiler denebilir.

CERMEN HAYALET SAVAŞÇILARI

Savaşçılar gerçek birer hayalet değil anlayacağınız. Romalıların düzene karşı kaos mücadelesi karşısında ne yapacaklarını şaşırması, Cermen savaşçılarına hayalet benzetmesi yapılarak efsaneleştirilmiştir.

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

WITH ITS MONSTROUS APPEARANCE: THE HORSEHEAD NEBULA
WHEN A STAR BEGINS TO DIE

WHEN A STAR BEGINS TO DIE

ACTIVE ZONE GALACTIC NUCLEUS (AGN)

ACTIVE ZONE GALACTIC NUCLEUS (AGN)

İNSANIN KÖTÜ PARÇASI

İNSANIN KÖTÜ PARÇASI

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

İletişim Kopukluğu

probiyotik

Yıldırım Nasıl Düşüyor?

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun