Mayıs 13, 2024

6. HİSSİNİZ KUVVETLİ MİDİR?

Bilinen duygularımız görme, işitme, koku alma, tat alma ve dokunmadır. Bunların yanı sıra bir de ESP (Extra-Sensory Perception- Aşırı Duyusal Algılama) olarak adlandırdığı ve "olacağı önceden sezme" denilen gizemli bir 6. his vardır.

Beş duyumuz bildiğimizin ötesinde -belli-belirsiz kokuları, kimyasal sinyalleri ve işitme yeteneğimizin ötesinden kaynaklanan bir algılama duyarlılığına sahip olabilir mi?

6. HİSSİNİZ KUVVETLİ MİDİR?

Çoğunluk bir görüşe göre ESP vardır. Altıncı his, birinin görünüşte beş duyusundan hiçbirini kullanmaksızın bilgi sahibi olabileceği fenomenini kapsamakta ve telepati ile geleceği görebilmeyi de içermektedir.

Zaman zaman 6. hissin fiziksel olduğu ve burun içindeki bir bölgenin Dünya'nın elektromanyetik alanını algılayabildiği düşünülür. Bu da yön belirleme duyumunun (bazı insanlarda diğerlerinden çok daha güçlü olduğu açıktır) kaynağı olabilir.

Hayvanlar gibi insanların da yeryüzünde gezinen ve hava basıncıyla değişime uğrayan titreşimleri algılayabilmesi olasıdır. Beyin, herhangi bir anlam taşıyıp taşımadıklarına bakmaksızın bu titreşimleri algılayabilir.

6. HİSSİNİZ KUVVETLİ MİDİR?

DEJA VU

Fransızca ’da ‘Zaten görmüştüm’ anlamına gelen Deja vu, yaygın kullanım olarak ‘Ben bu anı daha önce de yaşamıştım’ anlamına gelir. Bu durum gerçek manada hatırlamaktan çok farklıdır.

Deja vu, yapmadığınızı bildiğiniz halde bir şeyi daha önce de yapmış olduğunuz hissine kapılmaktır.

Deja vu, son derece sıradan ve dramatik olmayan anlarda gelir. Bu şu anki hayatımızı daha önce de yaşadığımızı gösterir mi? Ya da bilinçaltımız, olayları bilincimizden bir mikro saniye önceden kaydetmekte ve bu yüzden de algı bilincimize eriştiğinde onu hafıza mı sanmaktayız?

6. HİSSİNİZ KUVVETLİ MİDİR?

TELEPATİ

Telepati, fikir ve görüntülerin bazen birbirlerinden çok uzakta olan bir beyinden diğerine aktarımıdır. Kabile toplumlarında bu, çok olağan bir olgu olarak kabul görürdü. Bilimsel toplumlar ise telepatinin özel bir yetenek olduğunu ve yalnızca ruh ve mistikle açıklanabileceğini kabul etmektedir.

Şimdi durup bir düşünün, daha telefon çalmadan, arayan dostunuzu düşünmediniz mi hiç?

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: https://www.gizliilimler.org/Altinci-His.htm

Yorumlar

  • Altıncı hissi kuvvetli olanlar burada mı?

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun