WHEN THE SUN ILLUMINATES THE NIGHT SKY: AURORA

This is what happens when the Sun lights up the night sky.

Earlier this month, the Sun unleashed probably the brightest and most extensive aurora display in 500 years, creating the largest solar storm to reach Earth in two decades.

WHEN THE SUN ILLUMINATES THE NIGHT SKY: AURORA

Fırtınanın koronal kütle atımları uzayda saatte 4,8 milyon kilometreye kadar ulaşan hızlarda ilerledi ve 10 Mayıs'ta Dünya'ya ulaşan dalgalar halinde yayıldı, bu da en son 2003 yılında görülen G5 seviyesinde bir jeomanyetik fırtına oluşturdu. Bu fırtına Dünya'ya ulaştığında, gökyüzünü aydınlatarak ABD'nin güneyi ve Hindistan'ın kuzeyi gibi yerlerde bile görülebilen muhteşem bir aurora yarattı.

Uzay hava durumu verilerini izlemek, uydular, mürettebatlı görevler ve hem Dünya hem de uzay tabanlı altyapının etkilerini anlamamıza yardımcı olur. Aurora fotoğraflarınızı ve raporlarınızı NASA tarafından finanse edilen Aurorasaurus.org sitesine göndererek, bu olayları anlamak ve onlara hazırlık yapmak için çalışan bilim insanlarına katkıda bulunabilirsiniz.

WHEN THE SUN ILLUMINATES THE NIGHT SKY: AURORA

Image description:

A coronal aurora shot from the perspective of someone standing on the ground and looking directly at the sky. Dark silhouetted trees frame a sky of electric green and watermelon pink colours. Vivid lights shine among the faint stars in the night sky.

 

 

Photo Source: NASA

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

SMALL GALAXY ATTRACTS AND TRANSFORMS LARGE GALAXY
"YALNIZCA KANATLARINA GÜVEN"

"YALNIZCA KANATLARINA GÜVEN"

DOĞUM GÜNÜNDE NEDEN PASTA YİYİP MUM ÜFLÜYORUZ?
BUNU YAPAN MİMAR KÖR OLDU!

BUNU YAPAN MİMAR KÖR OLDU!

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Anlık Değişimler

probiyotik

Devasa Hayvanların Minicik Sorunları

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun