Mayıs 17, 2024

SCORPIUS TAKIMYILDIZINDA BİR PROSTAR

NASA Hubble Uzay Teleskobu, Dünya'dan yaklaşık 5900 ışık yılı uzaklıkta, Scorpius takımyıldızında Samanyolu içinde yer alan bu nispeten yakın yıldız oluşum bölgesini görüntüledi. 

SCORPIUS TAKIMYILDIZINDA BİR PROSTAR

Merkezde, Güneş'in yaklaşık 30 katı kütleye sahip ve hâlâ oluşum sürecinde olan büyük bir yıldızın bulunduğu düşünülmektedir. Hubble'ın duyarlı olduğu yakın-kızılötesi dalga boylarında merkez bölge karanlık görünüyor çünkü arada çok fazla örtücü toz var. Ancak yakın kızılötesi ışık, büyük protostardan gelen güçlü bir jetin tozu temizlediği iki taraftan (sol üst ve sağ alt) sızmaktadır. Bu inanılmaz Hubble sahnesini de içeren çok dalga boylu görüntüler, galaksimizdeki en büyük, en parlak yıldızların nasıl doğduğunu daha iyi anlamamıza yardımcı olacaktır.

SCORPIUS TAKIMYILDIZINDA BİR PROSTAR

Resim Açıklaması:

Yıldızlarla dolu bir bulutsu. Sol üstten sağ alta doğru görüntünün merkezi, yeni yıldızların oluştuğu yerden gelen ışıkla parlak bir şekilde parlıyor ve kısmen koyu renkli tozla kaplı. Renkli gaz ve toz katmanları görüntünün geri kalanı boyunca yayılıyor. Bulutsu, büyük kırınım sivri uçları olan ön plandaki yıldızlarla beneklenmiştir.

Yorumlar

  • Gerçek değilmişcesine bir görüntü!

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

RED ROSE IN THE SKY: SNR 0519

RED ROSE IN THE SKY: SNR 0519

SOUTHERN LIGHTS IN THE SKY - YES, NOT NORTH!
SOLAR FLARES ON 7-8 MAY

SOLAR FLARES ON 7-8 MAY

FİLLERİN SELAMLAŞMAK İÇİN FARKLI İLETİŞİM BİÇİMİ

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Basit Kandırmaca

probiyotik

Ketçap Nasıl Bulundu?

bubble30
Nielawore

RED ROSE IN THE SKY: SNR 0519

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun