Mayıs 17, 2024

ÖLMEKTE OLAN BİR YILDIZ GÖRÜYORSUNUZ!

NASA Webb Uzay Teleskobu, ölmekte olan bir yıldızı ve onun yarattığı etkileyici Halka Nebulası'nı ilk tam renkli görüntülerinden biriyle yakaladı. Bu göz alıcı kalıntı koleksiyonu, Lyra takımyıldızında yaklaşık 2.000 ışık yılı uzaklıkta yer alıyor.

 

ÖLMEKTE OLAN BİR YILDIZ GÖRÜYORSUNUZ!

Halka Bulutsusu, bir yıldızın yaşamının son evrelerinde oluşturduğu gezegenimsi bulutsunun bir örneğidir. Bu olağanüstü manzara, bulutsunun merkezinde yer alan beyaz cüce adı verilen sıcak çekirdeğin etrafındaki gaz ve tozun yaratıcı gücüyle şekilleniyor. Daha genç bir yıldızın etkisiyle, bulutsu türbülans ve hareketlilik kazanıyor, çeşitli renkler ve desenler oluşturuyor.

ÖLMEKTE OLAN BİR YILDIZ GÖRÜYORSUNUZ!

Görüntüde, uzayın karanlığına karşı beliren bir gezegenimsi bulutsunun etkileyici detayları görünüyor. Bulutsu, dantelli ve paslı-turuncu gaz ve toz tüyleriyle oval bir şekilde dağılmış durumda. İç kısımlarda ise parlak mavi renkte parlayan gaz ve toz bulutları dikkat çekiyor. Bulutsunun merkezinde ise kırmızı ve mavi gazları birbirinden ayıran belirgin bir beyaz halka bulunuyor. Bu halkanın merkezinde, keskin kırınım sivri uçlarıyla dışarı doğru yayılan iki farklı parlaklıkta yıldız yer alıyor.

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

RED ROSE IN THE SKY: SNR 0519

RED ROSE IN THE SKY: SNR 0519

SOUTHERN LIGHTS IN THE SKY - YES, NOT NORTH!
SOLAR FLARES ON 7-8 MAY

SOLAR FLARES ON 7-8 MAY

FİLLERİN SELAMLAŞMAK İÇİN FARKLI İLETİŞİM BİÇİMİ

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Basit Kandırmaca

probiyotik

Ketçap Nasıl Bulundu?

bubble30
Nielawore

RED ROSE IN THE SKY: SNR 0519

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun