MÜRETTEBATSIZ AY'A İNİŞ GERÇEKLEŞTİ!

Intuitive Machines'in Odysseus adlı mürettebatsız Nova-C iniş aracı 22 Şubat Perşembe günü TSİ 18:24'te (2324 UTC) Ay'a iniş yaptı. IM-1 olarak da adlandırılan bu görev, NASA'nın Ticari Ay Yükü Hizmetleri (CLPS) girişimi ve #Artemis kampanyasının bir parçası olarak Ay'a yapılan ilk iniştir. IM-1 aynı zamanda 50 yılı aşkın bir süredir Ay'a yapılan ilk Amerikan inişidir.

MÜRETTEBATSIZ AY'A İNİŞ GERÇEKLEŞTİ!

Altı NASA bilim aracı ve teknoloji gösterisi IM-1 göreviyle Ay'ın Güney Kutup bölgesine doğru yola çıktı. Bu faydalı yükler, uzay havası ile Ay yüzeyi arasındaki etkileşimleri incelemek, coğrafi konum ve navigasyon hakkında veri toplamak ve mikro yerçekiminin kriyojenik itici gazları nasıl etkilediğini ölçmek gibi birçok farklı yolla Ay yüzeyinin gelecekteki insan keşiflerine hazırlanmamıza yardımcı olacak.

MÜRETTEBATSIZ AY'A İNİŞ GERÇEKLEŞTİ!

SpaceX Falcon 9, Intuitive Machines Nova-C iniş aracını 15 Şubat Perşembe günü saat 1:05'te (0605 UTC) Florida'daki NASA Kennedy Uzay Merkezi'ndeki Fırlatma Kompleksi 39A'dan başarıyla fırlattı. CLPS girişimi, Ay ortamı hakkında yeni bilgiler edinmeyi ve NASA Artemis kapsamında gelecekteki mürettebatlı görevleri desteklemek için Ay ekonomisini genişletmeyi amaçlamaktadır.

IM-1 görev ekibi önümüzdeki günlerde görüntüleri almayı bekliyor.

MÜRETTEBATSIZ AY'A İNİŞ GERÇEKLEŞTİ!

Görüntü açıklaması:

Ay'ın Schomberger kraterinin Ay yüzeyinden yaklaşık 6 mil (10 km) yükseklikte 125 mil (200 km) balık gözü görüntüsü. Intuitive Machines'in Odysseus iniş aracındaki renkli bir kamera tarafından çekilen bu görüntüde Ay'ın grimsi kayalık yüzeyi uzayın karanlığına karşı kavisli görünüyor. Sağ altta, iniş aracının bir kısmı görülebiliyor.

Yorumlar

  • Bu ara uzaydaki olaylar beni şaşırtıyor!

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

YOU SEE A DYING STAR!

YOU SEE A DYING STAR!

THE MANE ATTRACTIVENESS OF THE UNIVERSE

THE MANE ATTRACTIVENESS OF THE UNIVERSE

"İSTANBUL'DA 1 MAYIS" -NAZIM HİKMET

"İSTANBUL'DA 1 MAYIS" -NAZIM HİKMET

1 MAYIS İŞÇİ, EMEKÇİ VE DAYANIŞMA BAYRAMI

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Yasak Bağ

probiyotik

Hayvanları Nasıl Evcilleştirdik

bubble30
Nielawore

YOU SEE A DYING STAR!

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun