Mayıs 05, 2024

MUHTEŞEM VAHŞİ: TARANTULA NEBULASI

Tarantula Nebulası, NASA Hubble tarafından muhteşem bir şekilde yakalandı.

ULLYSES (Ultraviolet Legacy Library of Young Stars as Essential Standards) adlı geniş kapsamlı bir araştırmada, Hubble teleskobu uzaydan sadece ultraviyole ışıkta görülebilen yaklaşık 500 yıldızın verilerini topladı. Bu veriler, gelecek on yıl boyunca gökbilimcilere yıldız oluşumu, evrimi ve çevresel etkileşimleri hakkında değerli bilgiler sağlayacak.

Araştırmada, süper sıcak büyük kütleli yıldızlar ve daha az kütleli genç yıldızlar olmak üzere iki yıldız kategorisi incelendi. Süper sıcak kütleli yıldızlar, Güneş'ten milyonlarca kat daha parlak olup morötesi ışıkta belirgin bir parıltıya sahiptir. Bu yıldızlar, galaksi evrimini etkileyen güçlü rüzgarlara sahiptir. ULLYSES, erken evrende yaygın olan bu mavi yıldızları hedef aldı.

MUHTEŞEM VAHŞİ: TARANTULA NEBULASI

Güneşimizden daha az kütleli genç yıldızlar, oluşum sürecinde yüksek enerjili radyasyon ve morötesi ışık yayarak çevrelerinde malzeme biriktirmeye devam ederler. Bu araştırma, bu yıldızların kütlelerine ulaşma sürecini ve çevrelerine saldıkları enerji miktarını inceledi.

MUHTEŞEM VAHŞİ: TARANTULA NEBULASI

Resimde, merkeze yakın sağ tarafta parlayan mavi yıldızlardan oluşan bir küme görülmektedir. Yıldızlar merkezde yoğunlaşmış ve daha sonra görüntü boyunca seyrek bir şekilde yayılmıştır. Bulutsunun merkezini karanlık bir oluşum kaplamaktadır, yanık turuncu ve taba renkli gaz ve toz yıldızları ise çevreyi sarmaktadır.

Muhteşem görünmüyor mu?

Yorumlar

  • Görüntü cidden harika

  • Büyüleyici bir görüntü bence!

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

GÜN BATIMININ DA BÖYLESİ!

GÜN BATIMININ DA BÖYLESİ!

"İŞİM NEDİR Kİ" -ATAOL BEHRAMOĞLU

"İŞİM NEDİR Kİ" -ATAOL BEHRAMOĞLU

BU MUHTEŞEM GÖRÜNTÜ İÇİN İŞBİRLİĞİ YAPILDI!
KADER AĞLARINI ÖREN TANRIÇALAR

KADER AĞLARINI ÖREN TANRIÇALAR

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

İyi Gitmek

probiyotik
bubble30
Nielawore

GÜN BATIMININ DA BÖYLESİ!

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun