MERKÜR YÜZEYİNDEKİ İSİMLER

1974 yılında Mariner 10 tarafından çekilen bu eski fotoğraf, Merkür'ün kırılmış ve krater dolu yüzeyini net bir şekilde sergiliyor. Görüntüde, gezegenin birçok bölgesinde görülen derin çukurlar, uzayda dolaşan göktaşları, kuyruklu yıldızlar ve asteroitlerin toplandıkları.

Bazı kraterler, kenarlarında yuvarlak bir aralık gibi yayılan çizgilerle belirginleşiyor. Bu "krater akıntıları", Merkür'ün ayrıldığı o kadar şiddetli bir şekilde çarptığında, çarpışmanın içerdiği toprakların uzaklara fırlamasıyla oluşur. Bu toz ve düzensizn düz çizgiler halinde yere düşmesiyle, çukurun çevresinde belirgin bir iz oluşur.

MERKÜR YÜZEYİNDEKİ İSİMLER

Merkür'ün bu kraterleri ve izleri, çeşitli yazarlar tarafından isimlendirilmiştir, bunlardan biri de ünlü çocuk kitapları yazarı Dr. Seuss'tur. Bu isimlendirme, gezegenin bölgelerinin küresel değişimlerinin yanı sıra, hayal gücünü de harekete geçiriyoruz.

MERKÜR YÜZEYİNDEKİ İSİMLER

Görüntü açıklaması:

Merkür'ün yarım küresinin siyah bir uzay arka planına karşı çekilmiş olan bu ikili görüntü taraması, gezegenin merkezine doğru giderken karanlıklaşırken, dış kenarları aydınlatılmıştır. Yüzey, farklı tonlarda gri ve lekelerle kaplıdır, her çeşit kraterle doludur. Özellikle, gezegenin ortasındaki bir krater, beyaz ve çizgili krater ışınlarıyla çevrilmiş şekilde belirginleşir.

Merkür'ün bir yarım küresinin siyah uzay fonuna karşı sunulan bu ikili taraması, gezegenin merkezine doğru giderek karartılırken, kenarları aydınlatılmıştır. Yüzey, değişen gri tonları ve lekelerle kaplıdır, kraterlerin her boyutta olduğu gözlemlenir. Özellikle, gezegenin ortasındaki bir krater, çizgili krater ışınlarıyla çevrilmiş şekilde belirginleşmektedir.

Merkür'ün bir yarıküresinin siyah uzaya karşı bu ikili görüntülü taraması, gezegenin merkezine doğru gölgelenmiş ve dış kenarları aydınlatılmıştır. Yüzey, çeşitli gri tonları ve lekelerle dolu, her türlü kraterle kaplıdır. Özellikle, gezegenin ortasındaki bir krater, çizgili krater ışınlarıyla çevrili beyaz bir iz bırakır.

Yorumlar

  • İsimleri olduğunu biliyor muydunuz?

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

YOU SEE A DYING STAR!

YOU SEE A DYING STAR!

THE MANE ATTRACTIVENESS OF THE UNIVERSE

THE MANE ATTRACTIVENESS OF THE UNIVERSE

"İSTANBUL'DA 1 MAYIS" -NAZIM HİKMET

"İSTANBUL'DA 1 MAYIS" -NAZIM HİKMET

1 MAYIS İŞÇİ, EMEKÇİ VE DAYANIŞMA BAYRAMI

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Yasak Bağ

probiyotik

Hayvanları Nasıl Evcilleştirdik

bubble30
Nielawore

YOU SEE A DYING STAR!

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun