Koku Bilimi

Halbuki menekşeden güle, çok kötü kokan çadıruşağı otuna kadar pek çok koku var. Fakat bu kokuların benzerlikleri ve farklılıkları ölçülünceye kadar kokunun bir bilimi olmayacak. Burnumuzun kokuları nasıl ayırt edebildiği hala tam olarak anlaşılamamıştır.

Koku Bilimi

Son 25 yıldır yapılan çalışmalarda kokunun ölçülmesi konusunda bazı ilerlemeler sağlanmasına rağmen Alexander Graham Bell’den bir yüzyıl sonra koku bilimi hâlâ emekleme safhasında. İnsanoğlunun, burnundaki 400 civarındaki koku reseptörüyle on binden fazla kokuyu nasıl ayırt edebildiği hâlâ tam olarak anlaşılamamıştır.

Koku Bilimi

Canlılarda kokunun yüksek hassasiyette nasıl tespit edildiği, yorumlandığı ve hafızada tutulduğu üzerine yapılan bilimsel çalışmalardaki bulgular, insanoğluna yeni kapılar aralayacaktır. Belki bir gün sevdiğinize internet aracılığıyla gül kokusu gönderebilecek, etrafınızdaki zehirli kimyasal maddeleri yüksek hassasiyetle tespit edebilecek, dolabınızdaki meyve ve sebzelerin bozulup bozulmadığını anlayabilecek, nefesinizden hastalık tespiti yapabileceksiniz.

Yorumlar

  • İnsanlığın bu konuda hala ilerleyememiş olması son derece ilginç

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Hayvanları Nasıl Evcilleştirdik

Hayvanları Nasıl Evcilleştirdik

Yazı Yolculuğu

Yazı Yolculuğu

Yazının Evrimi

Yazının Evrimi

Örümcekler Ağlarını Neye Göre Örüyorlar?

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Yasak Bağ

probiyotik

Hayvanları Nasıl Evcilleştirdik

bubble30
Nielawore

YOU SEE A DYING STAR!

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun