Nisan 19, 2024

GÖREVİMİZ SATÜRN: PIONEER 11

6 Nisan 1973'te fırlatılan Pioneer 11, Satürn'ü ve halkalarını keşfe çıkılan ilk görevin adıdır. Bununla da kalmamış, Jüpiter ve Güneş Sistemi'nin dışının incelendiği ikinci görev olmuştur. 1 Eylül 1979'da Satürn'ü ziyaret eden ilk uzay aracı ünvanına da sahiptir. Pioneer 10 sadece Jüpiter'i ziyaret etmiştir ama Pioneer 11 Jüpiter kütlesini itici güç olarak kullanarak Güneş Sistemi'nin dışına doğru yolculuğuna devam etmiştir.

GÖREVİMİZ SATÜRN: PIONEER 11

Hesaplamalara göre Pioneer 11, yaklaşık 4 milyon yıl sonra Sagittarius Takımyıldızı'nın yanından geçecekmiş, tahminlere göre de Dünya'mızdan da Güneş'ten de sonra var olmaya devam edecekmiş. İnanılmaz değil mi?

GÖREVİMİZ SATÜRN: PIONEER 11

Burada da Pioneer roket dizaynını görüyoruz.

GÖREVİMİZ SATÜRN: PIONEER 11

Bu resimde de Pioneer 10 ve 11'deki uzay sondaları üzerinde taşınan insanlığın mesajını içeren tablayı görüyoruz. Pioneer 11'in milyonlarca yıl varlığını sürdürecek olduğunu göz önünde bulundurursak eğer bu uzay aracı bir dünya dışı zeki varlıkla karşılaşırsa bu levha insanlık hakkında bilgi sağlamış olacak. Tabla, bir adam ve kadın tasvirinin yanı sıra Hidrojen atomunun bağ yapısını ve güneş ile dünyaya en yakın Pulsar yıldızlarını da baz alarak çizilen Güneş sistemi'nin galaksimizdeki koordinatı gösteren bir çizim içeriyor. (1)

GÖREVİMİZ SATÜRN: PIONEER 11

Sizce de çok ilginç değil mi?

Yorumlar

  • çok ilginççç

  • Çok ilginç

  • Şaşırtıcı

  • Tüm evrene yerimizi söylemiş bulunuyoruz

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun