Nisan 29, 2024

DİSKO TOPU GİBİ GÖRÜNTÜSÜYLE MERKÜR

MESSENGER görevinden elde edilen veriler, en küçük gezegen komşumuz Merkür'ü etkileyen belirli kuyrukluyıldız türlerinin küçük uzay taşlarını ya da mikrometeoroidleri nasıl etkilediğine ışık tutacak şekilde modellenmiştir.

DİSKO TOPU GİBİ GÖRÜNTÜSÜYLE MERKÜR

NASA Goddard'daki uzmanlara göre, meteor çarpmalarındaki varyasyonlardan elde edilen simülasyonlar, çarpmaların meydana geldiği günün saatindeki şaşırtıcı paternleri ortaya çıkarıyor: sabahları. Ekzosferde daha fazla magnezyum ve kalsiyum bulunduğuna dikkat çeken uzmanlar, meteor çarpmalarının gezegenin hangi bölgesinde şafak vakti yaşanıyorsa o bölgede daha sık görüldüğünü belirtti. Daha sonra, asteroitlerden gelen meteoroidlerin gözlemlenen etkileri yaratacak kadar hızlı hareket etmeyeceğini gösteren çarpma hızı dikkate alındı. Sonunda, gözlemlerle eşleşmek için gerekli hıza sahip olan iki belirli kuyruklu yıldız türünden - Jüpiter ailesi ve Halley-Tipi - gelen meteoroidler daraltıldı.

DİSKO TOPU GİBİ GÖRÜNTÜSÜYLE MERKÜR

Görüntü açıklaması:

Merkür Atmosferi ve Yüzey Bileşimi Spektrometresi veya MASCS cihazından alınan veriler kullanılarak Merkür'ün dört görüntüsünden oluşan bir mozaik, Merkür İkili Görüntüleme Sistemi veya MDIS'den alınan verilerin üzerine bindirilmiştir. Gezegenin dört dairesel yüzü siyah kare bir arka plan üzerine yerleştirilmiştir. Her bir küre pembeler, morlar, turkuazlar, sarılar ve şeftalilerle bezenmiş çok renkli bir dairedir.

Yorumlar

  • Işıl ışıl görünüyor

  • Işıl ışıl görünüyor

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

LET'S SEE THE NORTH POLE OF THE MOON

LET'S SEE THE NORTH POLE OF THE MOON

"FENA SIKILDIM (MİSAFİR)" -ORHAN VELİ KANIK
HAPPY 34TH ANNIVERSARY OF HUBBLE'S LAUNCH!
PEK ÇOK PADİŞAH AĞIRLAYAN SARAY

PEK ÇOK PADİŞAH AĞIRLAYAN SARAY

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Öğreten Düşüş

probiyotik

Satranç ve Şah Ne Anlamlara Geliyor

bubble30
Nielawore

LET'S SEE THE NORTH POLE OF THE MOON

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun