Mayıs 21, 2024

CANAVAR GİBİ GÖRÜNTÜSÜYLE: ATBAŞI BULUTSUSU

Atbaşı Bulutsusu'nun bu kızılötesi görüntüleri, Hubble ve Webb uzay teleskopları tarafından çekilmiştir, bu iki güçlü araç, evrenin derinliklerindeki gizemleri keşfetmek için birlikte çalışıyor. Bulutsu, yaklaşık 1.300 ışık yılı uzaklıkta yer alıyor ve bu iki gözlem aracı sayesinde yakın kızılötesi ışıkta incelenebiliyor.

Bu muazzam bulutsu içerisinde yer alan genç yıldızların ışığı, Hubble ve Webb'in hassas algılayıcıları tarafından tespit ediliyor. Bu genç yıldızlar, bulutsunun iç kısımlarında yer alıyor ve uzak galaksilerin arka planında ışıldayan birer mücevher gibi parlıyorlar.

CANAVAR GİBİ GÖRÜNTÜSÜYLE: ATBAŞI BULUTSUSU

Hubble, 2013 yılında 23. yıldönümü şerefine bu nefes kesici görüntüyü yayınladı, bu görüntü, evrende bizlere sunulan muhteşem bir hediye olarak kabul edilebilir. Webb'in ise Atbaşı Bulutsusu'nun "yelesi" olarak adlandırılan bölgesine odaklanarak çektiği yeni kızılötesi görüntüler, bu muazzam yapıyı daha da yakından incelememize olanak sağlıyor.

CANAVAR GİBİ GÖRÜNTÜSÜYLE: ATBAŞI BULUTSUSU

Görüntüde, büyük bir gaz ve toz yapısı, uzak yıldızlar ve galaksilerin bulunduğu siyah uzay arka planına karşı belirgin bir şekilde görünüyor. Bazı yıldızlar, bulutsunun daha koyu bölgelerinden parlayarak dikkat çekiyorlar. Sol üst köşede beyaz bir metinle "Hubble" yazısı bulunuyor, bu da görüntünün Hubble uzay teleskopu tarafından çekildiğini belirtiyor.

Yorumlar

  • Evet canavara benziyor

  • Çok güzel görünüyormuş

  • Çok enteresan bir görüntüsü yok mu?

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

RED ROSE IN THE SKY: SNR 0519

RED ROSE IN THE SKY: SNR 0519

SOUTHERN LIGHTS IN THE SKY - YES, NOT NORTH!
SOLAR FLARES ON 7-8 MAY

SOLAR FLARES ON 7-8 MAY

FİLLERİN SELAMLAŞMAK İÇİN FARKLI İLETİŞİM BİÇİMİ

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

En Etkili Olan

probiyotik

İnternetin Nimetleri ve Külfetleri

bubble30
Nielawore

RED ROSE IN THE SKY: SNR 0519

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun