Nisan 28, 2024

AY'IN GÜNEY KUTBUNDAN GÖRÜNTÜLER

Bu ara Ay'da... "ufak tefek bir adam" geri görüntüler gönderdi ve iniş aracındaki tüm güçlendirilmiş NASA deneyleri çalışmaya devam ediyor.

IntuitiveMachines'in Odysseus uzay aracı 15 Şubat'ta fırlatılmasının ardından 22 Şubat'ta Ay'ın Güney Kutup bölgesine iniş yaptı ve o tarihten bu yana değerli bilimsel verileri Dünya'ya iletmeye devam ediyor. Odysseus altı NASA yükünü de beraberinde götürdü ve elde edilen veriler bizi gelecekte Artemis ile Ay'ın insanlı keşfi için hazırlayacak.

AY'IN GÜNEY KUTBUNDAN GÖRÜNTÜLER

Bu iniş, Apollo 17'den bu yana ABD'nin Ay'a ilk inişi ve gelecekteki mürettebatlı Artemis görevlerini desteklemek için Ay ekonomisini genişletmeyi amaçlayan Ticari Ay Yükü Hizmetleri girişimimizin bir parçası olarak ilk iniş oldu.

AY'IN GÜNEY KUTBUNDAN GÖRÜNTÜLER

Görüntü açıklaması:

İniş aracının dar görüş alanlı kamerasından alınan bu görüntü 27 Şubat'ta çekildi. Ön planda uzay aracı donanımını ve ötesinde 2 milyar yıllık bir Ay kraterinin ağzını gösteriyor. Kraterin yakın dudağına yaklaşık 500 metre, uzak tarafına ise bir 500 metre daha var. Mürekkep karası boşluk ufkun üzerinde uzanıyor.

Yorumlar

  • Her geçen gün şaşırtmaya devam ediyor uzay bizi!

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

"UZUN YILLAR ÖTESİNDEN" -FUAT EDİP BAKSI
AY'IN KUZEY KUTBUNU DA GÖRELİM

AY'IN KUZEY KUTBUNU DA GÖRELİM

DURUP DÜŞÜNDÜRTECEK BİR ALINTI

DURUP DÜŞÜNDÜRTECEK BİR ALINTI

AYNA KIRILMASI UĞURSUZLUK MUDUR?

AYNA KIRILMASI UĞURSUZLUK MUDUR?

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Kibir

probiyotik

36 Milyon Yaşındaki Penguen

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun