Nisan 27, 2024

ARTIK GÜN OLMASAYDI NE OLURDU?

Her dört yılda bir, artık yıl sırasında, bir takvim yılının uzunluğu ile Dünya'nın yörüngesi arasındaki kusurlu eşleşme, artık gün olarak bilinen ilginç bir takvim ayarlamasıyla sonuçlanır.

Bir yılın uzunluğu, bir gezegenin Güneş etrafında ne kadar sürede döndüğüne bağlıdır. Dünya'nın Güneş etrafında bir tur atması yaklaşık 365,2422 gün sürer. Bu, genellikle bir takvim yılına dahil ettiğimiz 365 günden yaklaşık altı saat daha uzundur. Sonuç olarak, her dört yılda bir Şubat ayının sonunda artık gün olarak takvime eklediğimiz yaklaşık 24 ekstra saatimiz var.

ARTIK GÜN OLMASAYDI NE OLURDU?

Artık gün olmasaydı, ekinokslar ve gündönümleri gibi yıllık olayların tarihleri yavaş yavaş yılın ilerleyen zamanlarına kayacak ve her mevsimin tarihi değişecekti. Artık gün olmadan sadece bir yüzyıl sonra, yaz Temmuz ortasına kadar başlamayacaktı!

ARTIK GÜN OLMASAYDI NE OLURDU?

Resim açıklaması:

Mavi Mermer'in batı yarımküresi, 2002 yılında oluşturuldu. Kuzey Amerika görülüyor, bulutlar kıtayı çerçeveliyor ve Güney Amerika'nın çerçeve içinde görülebilen bir bölümü üzerinde dönüyorlar. Dünya uzay tarafından çevrelenmiştir.

Yorumlar

  • Artık gün son derece kritik bir olay

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

"UZUN YILLAR ÖTESİNDEN" -FUAT EDİP BAKSI
AY'IN KUZEY KUTBUNU DA GÖRELİM

AY'IN KUZEY KUTBUNU DA GÖRELİM

DURUP DÜŞÜNDÜRTECEK BİR ALINTI

DURUP DÜŞÜNDÜRTECEK BİR ALINTI

AYNA KIRILMASI UĞURSUZLUK MUDUR?

AYNA KIRILMASI UĞURSUZLUK MUDUR?

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Kibir

probiyotik

36 Milyon Yaşındaki Penguen

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun