Nisan 26, 2024

YILIN SON GÜNEŞ TUTULMASI: 25 EKİM

Yılın ikinci ve son güneş tutulması 25 Ekim 2022 günü yani yarın gerçekleşecek. Aralarında Türkiye’nin de bulunduğu pek çok Avrupa ülkesinden, kuzeydoğu Afrika, Orta Doğu ve Batı Asya'nın bazı bölgelerinde görülebilecek.

Güneş tutulması Türkiye saati ile 12:00’da başlayacak ve en yoğun tutulma 13.50’de gerçekleşecek.

YILIN SON GÜNEŞ TUTULMASI: 25 EKİM

Ay, güneşin önünden geçerek parçalı bir güneş tutulması meydana getirecek. Güneş, gözlemcilerin dünyanın neresinde bulunduklarına bağlı olarak hilal bir ay gibi görünecek. Parçalı tutulma, Afrika, Asya, Avrupa ve Birleşik Krallık’ta, kuzey yarımkürede görülebilecek ve en uç noktasında kuzey kutbu ve Rusya’da olacak.

Güneş tutulması Türkiye’den de görülebilecek. 25 Ekim günü meydana gelecek güneş tutulması ülkemizde birçok şehirden yüzde 40 civarında görülecek.

YILIN SON GÜNEŞ TUTULMASI: 25 EKİM

Astrofotoğrafçılar ve gökbilimciler, güneş tutulmaları veya diğer güneş olayları sırasında güneşi güvenli bir şekilde gözlemlemek için özel filtreler kullanırlar.

Güneşi gözlemlerken normal güneş gözlüklerini kullanmak yeterli değildir. Tutulmayı izlemeyi uman gözlemciler güneş gözlemi veya tutulma gözlüğü kullanmalıdır. Bunlar mevcut değilse, güneş ışığını bir yüzeye yansıtmak için iğne deliği projektörü kullanmak gibi başka bir dolaylı görüntüleme yöntemi kullanabilirler.

Ama asla Güneşe özel koruma olmadan dürbün, teleskop veya çıplak gözle bakmayın.

YILIN SON GÜNEŞ TUTULMASI: 25 EKİM

Bu güneş tutulması yılın son Güneş tutulması olsa da son tutulma değildir. 8 Kasım’da ay, Asya, Avustralya, Kuzey Amerika, Güney Amerika ve kuzey ve doğu Avrupa’nın bazı bölgelerinden görülebilecek bir tam ay tutulmasında Dünya’nın gölgesinden geçecek.

Yorumlar

  • Çok özel bir olay

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

"SONSUZ VE BÜYÜLÜ" -AHMET UYSAL

"SONSUZ VE BÜYÜLÜ" -AHMET UYSAL

BENİ YUTKUNDURAN O SÖZÜ SİZLE PAYLAŞIYORUM
AĞRILARIMIZIN RUHSAL NEDENİ VAR!

AĞRILARIMIZIN RUHSAL NEDENİ VAR!

VÜCUDUMUZDAKİ BENLER TESADÜF MÜ SAHİDEN?

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Hareketsiz

probiyotik

Büyük İskender'in Yolculuğu

bubble30
Nielawore

"SONSUZ VE BÜYÜLÜ" -AHMET UYSAL

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun