Akrep burcu Osman lı'da, bugünkü ismiyle kullanılan tek burç tur. Akrep burcuna “Kej-dûm-ı felek” de denilir. İçinde yirmi bir, dışında üç yıldız bulunur. Parlak yıldızı, “Kalb-ül akreb” adını alır. Üç yıl dızın adı 'İklîl', iki yıldızın adı “Şevle” diye anılır.
Kamer (ay) Akreb burcuna gelince bilimle uğraşmak, çocuğunu okula vermek, güzel yazı yazmak, geometri ve yıldız bilimi öğrenmek, cinsel ilişkide bulunmak, büyük kişileri gör mek iyi; sefere çıkmak, hamama gitmek iyi değil dir.
Minyatürlerde, akrep ya da elinde iki akrep tutan bir kişiyle gös terilir. Akrep burcunda doğanlar, Seretân, Esed burcun da doğanlarla evlenirlerse mutlu olamazlar. Akreb burcunu etkileyen de “Kamer” yani aydır. Kamer parlak olduğunda hayvanların bedenleri daha güçlü ve nemli olur. Işığı güçlü olduğunda kıllar çabuk büyür, sütleri artar. Yalancı, gammaz, kıskanç insanlar aya ilişkindirler (lünatik).
Akrep burcunda doğan Osmanlı sultanları arasında Kanuni Sultan Süleyman,II. Osman (Genç Osman) ve V. Mehmet Reşad'ı saymak mümkündür.
Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız