Mart 28, 2024

AŞK MUCİZENİN TA KENDİSİDİR: SAKURA EFSANESİ

Yüzyıllar önce Japonya’da korkunç savaşlar ve barışın çok az olduğu zamanlar yaşanır. Tüm bu savaş dönemine rağmen savaşın uğramadığı çok güzel bir orman vardır. Ormandaki ağaçların yapraklarından çok güzel kokular yayılır. Bu orman hep savaş görmüş Japon halkı için bir tesellidir.

AŞK MUCİZENİN TA KENDİSİDİR: SAKURA EFSANESİ

Bu umut ve güzel kokular ormanının içinde güzel kokmayan tek bir ağaç vardır. Ölü gibi ve kupkuru görünen ağacın dallarında hiç çiçek açmaz.  Bu ormanın içinde tek başına böyle olduğu için çok yalnızdır. Çünkü hayvanlar bile onun böyle yönlerinden etkilenme korkusuyla ona yanaşmaz. Yine bu sebepten ağacın çevresinde ot bile çıkmaz.

AŞK MUCİZENİN TA KENDİSİDİR: SAKURA EFSANESİ

Sakura efsanesine göre; gençken yaşlı göründüğü için ağacın yanına bir peri gönderilir. Peri nazik ve güzel bir dille ağaca güzle ve parlak görünmesini istediğini söyler. Peri 20 yıl sürecek sihir için doğaüstü güçlerini kullanır. Bu sihir sayesinde ağaç insan kalbinin hissettiği gibi hissetmeye başlar.

Peri ona sihir sayesinde ne zaman isterse insana ve bitkiye dönüşebileceğini söyler. Aynı zamanda 20 yıl içinde kendi canlılığı ve parlaklığına kavuşmazsa aniden öleceğini de söyler.

AŞK MUCİZENİN TA KENDİSİDİR: SAKURA EFSANESİ

Ağaç zamanla fark eder ki perinin dediği gibi istediği zaman inan veya ağaç olabiliyordur. İnsan duygularının onun güzel kokmasını sağlayıp sağlamayacağını keşfetmek için insan kalmaya karar verir. Ama ilk zamanlar hayal kırıklığına uğrar. Çünkü etrafta savaş hakimdir. Bunu görünce tekrar ağaç olmaya karar verir.

Uzun yıllar hiçbir değişiklik olmaz. Ağaç ne yaparsa yapsın çaresiz durumun içindedir.

AŞK MUCİZENİN TA KENDİSİDİR: SAKURA EFSANESİ

Ağaç, bir gün yine insan olmaya karar verdiğinde çok berrak bir derenin yanından geçerken genç ve güzel bir kız olan Sakura ile karşılaşır. Ağaç, Sakura’dan çok etkilenir. Sakura ve ağaç yakınlaşırlar. Sakura ağaca çok nazik davranır. Ağaç da bu nezaket karşısında kızın evine kadar su taşımasına yardım eder. Yol boyunca Japonya’daki savaşlarla ilgili sohbet ederler.

AŞK MUCİZENİN TA KENDİSİDİR: SAKURA EFSANESİ

Sohbet güzel geçince Sakura da ağaca adını sorar ve ağaç kendi adına ‘Yohiro’ der. Zamanla Sakura ve ağaç çok yakın arkadaş olurlar. Beraber şarkı söyler, şiir ve öykü okurlar. Çok sık buluşurlar. Ağaç Sakura hakkında öğrendikçe öğrenmek ve daha yakın olmak ister.

Bir gün Yohiro dayanamaz ve Sakura’ya ilan-ı aşk eder. Hatta gerçekte bir ağaç olduğunu da itiraf eder. Hala güzel kokmadığı için yakında öleceğini de söyler. Bu sözler karşısındaki Sakura hiçbir şey diyemez.

AŞK MUCİZENİN TA KENDİSİDİR: SAKURA EFSANESİ

20 yılın bitmesine az zaman kala Yohiro tekrar ağaca dönüşür ve gün geçtikçe kederlenir. Bir gün Sakura çıkıp gelir. Ağacı kucaklayarak kendisinin de ona aşık olduğunu söyler. Sakura, Yohiro’nun ölmesini istemez. Tam bu esnada peri belirir ve Sakura’ya, ağacın Yohiro olarak insan kalmasını veya ağaç olarak kalarak onunla birleşip birleşmek istemediğini sorar.

Sakura savaşı düşününce onunla ağaç olarak birlikte olmak ister. Sihir gerçekleşir ve Sakura ve Yohiro birleşir. Nihayet güzel kokmaya başlar. O günden sonra Japon tarlaları, kırları parfüm gibi kokar.

Sakura efsanesi der ki:

“Bambaşka biri içinizdeki en iyi kişiliği ortaya çıkarabilir.”

Yorumlar

  • Çok iyimiş

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

"HIÇKIRIKLAR" -NURULLAH GENÇ

"HIÇKIRIKLAR" -NURULLAH GENÇ

"GECELERDEN BİR GECE" -AHMET SELÇUK İLKAN
RED IN THE GALACTIC VERSIONRED IN THE GALACTIC VERSION
ALP’LERDE TELEFERİK TURU

ALP’LERDE TELEFERİK TURU

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Öğrenme Şekli

probiyotik

Anadolu'nun Film Ticareti

bubble30
Nielawore

"HIÇKIRIKLAR" -NURULLAH GENÇ

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun