Mayıs 13, 2024

ÜNLÜ PERİLİ EV: WINCHESTER GİZEM EVİ

Ünlü perili bir ev olan Winchester Gizem Evi, Kaliforniya’da ünlü Winchester Tüfeği'nin mucidinin oğlu William Winchester'in eşi Sarah tarafından yaptırılan 160 odalı bir konaktır. Kocasının ölümünden sonra Sarah, başka bir eve taşınmıştır.

Spiritüalizmin hızlı gelişiminden etkilenen ve kendisinde de birtakım paranormal yetenekler olduğunu sezen Sarah, bu arada kocasının ruhuyla temas kurmak için birçok medyuma müracaatta bulunmuştur. Çoğunlukla başarısız olan bu girişimler sarasında Adam Coons ile tanışmış ve onun kocasının bir bedduanın tesiri altında olduğunu söylemesinden etkilenmiştir.

ÜNLÜ PERİLİ EV: WINCHESTER GİZEM EVİ

Coons'un ona Winchester tüfeğiyle öldürülen kişilerin hayaletleri tarafından rahatsız edilmemek için bir şeyler yapması gerektiğini, yapacağı şey her neyse bunun onlar için ödenecek bir tazminat olacağını söylemesiyle Sarah, kocasının ve hayaletlerin birlikte yaşayabilecekleri bir ev yaptırmaya karar vermiştir. Bu evi yaptırmak için Santa Clara vadisinden 8 odalı küçük bir ev satın almıştır.

1884 yılında bu yerin aranması sırasında gaipten gelen bir sesin ona;"İşte burası!" dediği, dilden dile aktarılarak günümüze kadar gelmiştir.

ÜNLÜ PERİLİ EV: WINCHESTER GİZEM EVİ

Sarah evi satın aldığında evin hiçbir planı yoktur. Ruhların rehberliğinde çalışmalara başlanmıştır ve çalışmalar Sarah’ın ölümüne kadar yani 38 yıl boyunca devam etmiştir. Birçok kişi evin inşaatıyla uğraşmış ve de hiç durmamıştır. İnşaat, hayaletlerin rehberliğinde nedeni bilinmeyen bir şekilde çok farklı bir tarzda gelişmiştir. Öyle farklı ki diğer evlerden ayrılabilmektedir.

ÜNLÜ PERİLİ EV: WINCHESTER GİZEM EVİ

Evin 160 odası, 2000 kapısı, 47 adet içinde ateş yakılabilen şöminesi, 40 merdiveni, çok sayıda gizli odası ve geçitleri vardır. Sarah bu ev için çok fazla ödeme yapmıştır fakat sonucunu görememiştir. Aslında tam da bu sebepten olacak ki "Winchester House", asla bitirilememiştir.

ÜNLÜ PERİLİ EV: WINCHESTER GİZEM EVİ

Bugün evin içinde dolaşanların sesleri ve fısıltıları duyulur. Kapıların açılıp kapandığı, kapı tokmaklarının kendiliğinden döndüğü görülür. Her tarafa pişen bir yemeğin kokusu hakimdir. Bu durumlar görevli bekçiler ve kameralar tarafından tespit edilmiş durumlardır.

Bu gizem evine şahit olmak için;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: https://www.gizliilimler.org/Winchester-Gizem-Evi.htm

Yorumlar

  • Çok garip

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun