Nisan 30, 2024

En Az Dikkat Çeken Uzuvlarımız: Ayaklar (VII) - Friendz10

Engizisyon döneminde kilise, bü­yücülük yapmakla suçladıkları kadınların sihirli güçlerini, ancak ayak­lan yere bastığında gerçekleştirebile­ceklerine inanıyordu. Bunun için ca­dı, ölüm cezası uygulanarak yakılma­dan önce, yere basmaması için ateşin bulunduğu alana kadar bir arabayla götürülüyordu.

En Az Dikkat Çeken Uzuvlarımız: Ayaklar (VII) - Friendz10

Bir­çok dinde tanrının evindeki kutsal zemine sadece çıplak ayakla basılabiliyor. İncil'de Tanrı, Musa'ya "Ayakkabılarını çıkar, çünkü üzerine bastığın yer, kutsal topraklardır" diyor. Bu nedenle birçok insan yılın belirli zamanlarında kutsal toprakları ziyaret ederek hac görevlerini yerine getiriyorlar. Tanrıların izinden yürümek, ister bir inanç isterse de bir gelenek ol­sun, günümüzde de sürüyor. Hollywood'un en göz alıcı dönemlerinde sahnelerin kahramanı olan yıldızlar, arkalarında, Los Angeles'taki Hollywood Bulvarı'nda betona dökülmüş ayak izlerini bıraktılar. Hemen he­men her gün, gruplarca turist burayı ziyaret ederek, ayak izlerinin büyüsüne kapılıyor. Kim, ha­yatında bir kere Humphrey Bogart ya da Greta Garbo'unun ayak izlerine basmak istemez ki?

En Az Dikkat Çeken Uzuvlarımız: Ayaklar (VII) - Friendz10

Ayaklar ma­sa altında gizli dokunuşlarla ifade ederken de bu hassas yapısı çok işe ya­rıyor. Ayaklara masaj yaparken de öyle... Esoterik uzmanlarına göre, çok sayıda sinir, iç organlarımızı tabanımızdaki deriye bağlıyor. Mi­de ve böbreklerimiz, karaciğer ve pankreasımız, eklemler; hatta tek tek dişlerimi­zin hepsinin tabanı­mızda bir temsilcisi var. Masajla bu noktalar uyarılarak hasta organa iyileştirici sinyal­ler gönderilip, neredeyse tüm hasta­lıklar tedavi edilebiliyor. Hatta varis ve kısırlık bile...

Yorumlar

  • En kritik uzuvlardan birisi

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Satranç ve Şah Ne Anlamlara Geliyor

Satranç ve Şah Ne Anlamlara Geliyor

İnsanoğlu ve Hayvan Evcilleştirme Serüveni
İnsanoğlunun Hayvan Evcilleştirme Serüveni (III)
İnsanoğlunun Hayvan Evcilleştirme Serüveni (II)

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Öğreten Düşüş

probiyotik

Satranç ve Şah Ne Anlamlara Geliyor

bubble30
Nielawore

LET'S SEE THE NORTH POLE OF THE MOON

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun