Nisan 29, 2024

En Az Dikkat Çeken Uzuvlarımız: Ayaklar (III) – Friendz10

Orta çağ’da, ayakların duyarlı ol­masından yararlanılarak insanlara cezalar veriliyordu. Cezalandırılacak kişinin ayaklarını, ortasında iki tane delik bulunan tahta levhanın arasına kilitliyorlar, sonra da saman çöpleriyle gıdıklıyorlardı. Çok kötü bir iş­kence olmalıydı.

En Az Dikkat Çeken Uzuvlarımız: Ayaklar (III) – Friendz10

Ateş üstünde yürüyebilir miyiz?

 

Son birkaç yıldır, çeşitli korkular­dan kurtulmak, motivasyonu artırmak ve "içerdeki ben"i bulabilmek için özel seminerler ve yöneticilik kursla­rında, yanan kömürlerin üstünde yü­rüyebilme hünerini geliştirmek çok moda. Bu, ruhun maddeye karşı bir zaferi mi yoksa bir mucize mi? Max-Planck Enstitüsü'nden bilim adamları bu ilginç olayın sırrını uzun süre önce çözmüşler. 900 santigrat derece yeri­ne 440 santigrat dereceye getirilen kor sıcaklığı, ayakların altında 100 santig­rat derece olarak hissediliyor. Bu sı­caklık da, önceden antrenman yapma­sa da herkesin kısa bir süre için dayanabileceği bir sıcaklık.

En Az Dikkat Çeken Uzuvlarımız: Ayaklar (III) – Friendz10

 Aşırı yük

 

Aydınlanmanın dinlenmek bilme­yen filozofu Jean-Jacques Rousseau "Ruhumun hareket etmesi gerekti­ğinde, bedenim de hareket halinde olmalı" demişti. Peki biz durmak bil­meyen ayaklarımıza nasıl teşekkür ediyoruz? Günün üçte ikisinde sağ­lıklı olmayan, koyu renkli, iyi havalandırılmamış deri, kumaş ya da sen­tetik malzemelerden yapılan ayakka­bılar giyerek... Ya da onları spor ya­parken bileğimizi incitip, kas liflerini yırtıncaya, sinir uçları iltihaplanıp kemiklerin ağrısından ağlayıncaya kadar yorarak. Aslında çok dayanıklı olan yürüme aracımızın gücü bir gün, bir yerde tükenebiliyor. Doktor­lar, "Halux valgus"tan şikâyetçi olan insan sayısının hızla yükseldiğine işaret ediyorlar.

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Satranç ve Şah Ne Anlamlara Geliyor

Satranç ve Şah Ne Anlamlara Geliyor

İnsanoğlu ve Hayvan Evcilleştirme Serüveni
İnsanoğlunun Hayvan Evcilleştirme Serüveni (III)
İnsanoğlunun Hayvan Evcilleştirme Serüveni (II)

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Öğreten Düşüş

probiyotik

Satranç ve Şah Ne Anlamlara Geliyor

bubble30
Nielawore

LET'S SEE THE NORTH POLE OF THE MOON

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun