Mayıs 18, 2024

Darwin ve Gastronomi – Friendz10

Darwin’i hepimiz bilimsel çalışmalarından tanımaktayız ama Darwin’in gizli zevki olan gastronomiye yaklaşımı nasıldı sizce? Bu özelliğinin kaynağı belki de sahip olduğu meraktır; bilemiyorum ama bakalım neler tatmış. Baykuş tattığını biliyoruz mesela ama bunu sadece bir kere yaptı.

Darwin ve Gastronomi – Friendz10

Charles Darwin bilimin yanı sıra gastronomiye de meraklıydı. Cambridge Üniversitesi'nde gönülsüz bir şekilde ilahiyat okurken "Gurme Kulübü" ne üye oldu; bu kulüpte haftada bir toplanıyor ve normalde mönülerde bulunmayan hayvanları yemeye çalışıyorlardı.

Darwin ve Gastronomi – Friendz10

Darwin'in oğlu Francis babasının mektuplarını yorumlarken, Gurme Kulübü'nün her şeyden önce şahin ve balabankuşunu beğendiğini, ama "tarifi imkansız" buldukları "yaşlı bir alaca baykuşun ardından heveslerinin kırıldığını" belirtiyordu. Yıllar geçtikçe Darwin akademik alanda iyice sivrildi ve tanrıya olan inancını kaybetti, ama sıra dışı bir mönünün cazi­besine olan isteğini asla kaybetmedi.

Darwin ve Gastronomi – Friendz10

Beagle yolculuğu sırasında Darwin, armadillo ve çikolata renkli bir kemirgen - muhtemelen bu kemirgen bir agutiyd - yedi; armadillo için "tadı ve görünüşü ördeğe benziyor" derken, kemirgen için "hayatımda yediğim en iyi etti" diyordu. Patagonya'da bir tabak puma yedi ve tadının dana etine benzediği kanısına vardı. Kendi hatıratına göre de gerçekten de ilk başta bunun dana eti olduğunu zannetmiş.

Yorumlar

  • Darwin'in bu yönünü hiç bilmiyordum

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Yıldırım ve Düşmesi

Yıldırım ve Düşmesi

ANTİK MISIR'DA AMPUL KULLANILARAK AYDINLATMA YAPILIYORDU
Antik Mısır’da Aydınlanma

Antik Mısır’da Aydınlanma

Antik Mısır ve Elektrik

Antik Mısır ve Elektrik

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Hataların Yarattığı Bahane

probiyotik

Yıldırım ve Düşmesi

bubble30
Nielawore

RED ROSE IN THE SKY: SNR 0519

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun