Mayıs 16, 2024

ANTİK MISIR HAVACILIĞI

1898 Yılında, Mısır'da Kuzey Sakkara'da, MÖ 200'den kalan PadiImen'in mezar kazılarında garip kanatları olan bir cisim bulundu. O yıllarda, daha henüz uçak ve uçuculuk kavramı gelişmemişti, olsa olsa bir kuş olabilirdi. Cisim, Kahire Müzesine yollandı ve katologlara alındıktan sonra diğer açıklanamayan eşyaların arasında yerini alarak tozlanmaya terk edildi . 70 yıl sonra Mısırılog ve arkeolog Dr. Halil Messiha, müzedeki kuş figürleri üzerinde çalışırken, Sakkara cismi ile karşılaştı, daha ilk bakışta cismin kuş olmadığına karar verdi , önünde modern bir uçak dizaynı duruyordu.

ANTİK MISIR HAVACILIĞI

İşin ilginç yanı Dr. Messiha'nın, bir model uçak meraklısı olmasıydı, kısa bir çabadan sonra Mısır Kültür Bakanlığını bir araştırma yapılması için ikna etmeyi başardı. Cismin son derece hafif bir maddeden yapılmıştı, ağırlığı 14 gr'dı, kanat açıklığı 17.78 cm'di ve ayrodinamiği mükemmeldi. Kanatlar modern bir makette olduğu gibi, özel olarak açılmış bir deliğe monte edilmişti ve arka kuyruğu tam anlamıyla modern bir uçağa benziyordu. Yapılan tasarım sonucunda ortaya çıkan uçak modeli düşük hızlı bir yük uçağına benziyordu, hızı ancak saatte 45 - 65 mil olabilirdi ama tabii ki güç kaynağının ne olduğu bilinmiyordu.

ANTİK MISIR HAVACILIĞI

Mükemmel bir planör olarak da düşünülebilirdi ama bu cisim 2000 yıllıktı ve planör olarak uçabilmesi için, bir jet uçağının çekişine ihtiyacı vardı. Messiha, Eski Mısırlıların günlük yaşamlarında her şeyin modelini yapmaya bayıldıklarını biliyordu; mezarların tapınakların gemilerin arabaların hizmetçilerin hayvanların ve hemen her şeyin küçük modellerini yapmışlardı.

ANTİK MISIR HAVACILIĞI

Sonuç olarak bir uçak modeli bulunmuştu; Dr. Messiha şimdi çok daha öte bir hayal kuruyor; acaba çöllerin kumlarının altında daha neler gizli ve Eski Mısırlılar uçuyor muydu?

 

Yorumlar

  • Bence tahmin edemediğimiz teknolojilere sahiplerdi

  • O zamanları görmeyi çok isterdim

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Ketçap Nasıl Bulundu?

Ketçap Nasıl Bulundu?

Evimizdeki Bakteriler

Evimizdeki Bakteriler

Bakteriler Kendini Feda Ediyorlar

Bakteriler Kendini Feda Ediyorlar

Fedakâr Bakteriler

Fedakâr Bakteriler

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

İsteği Anlamak

probiyotik

Ketçap Nasıl Bulundu?

bubble30
Nielawore

RED ROSE IN THE SKY: SNR 0519

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun