Nisan 29, 2024

Grigori Rasputin Aziz mi Çapkın Mı? (XII) – Friendz10

Daha başlangıçta, bu beş adam, planları için gereken güvenliği sağla­yamadılar. Purişkeviç, detayları öteki siyasetçilere anlatmakla kalmamış, basına da açıklama yapmıştı. Bu durumda, Rasputin'in tehlike­den haberdar edildiği su götürmez­di. Bunu yapanlar da, hayatını kurtardığı Anna Vyrubova ile İçişleri Bakanı olmasına yardım ettiği Protopopov'du. Bu ikisi, Rasputin'e, Yusupov'un sarayına gitmemesini, gitse bile dik­katli olmasını tavsiye etmiş­lerdi. Yusupov, Rasputin'i ikna edebilmek için, güzel karısı Dü­şes Irina'yı da çağıracağına ve onu yeterince eğlendirmeye söz vermişti...

Grigori Rasputin Aziz mi Çapkın Mı? (XII) – Friendz10

Oysa Irina, o sıralarda Kırım'da ta­tildeydi... Ama Rasputin bunu bil­miyordu ve hiç kuşkusuz Irina'ya da göz koymuştu. Bu denli uçkuruna düşkün olması ise onun yaşa­mına maloldu. Yusupov ve arkadaşları, bekle­nenin aksine büyük cezalar almadı­lar. Çünkü, hemen hepsi Kraliyet Ailesi'nin yakınıydı. Aldıkları küçük cezalar da onların ünlü "Ekim Dev­rimi”nden kurtulmalarını sağladı.

Grigori Rasputin Aziz mi Çapkın Mı? (XII) – Friendz10

Prens Yusupov, Kırım'daki mali­kanesinde sürgüne gönderildi, dev­rim sırasında oradan ülke dışına kaçtı. Grandük Dimitri, tüm Kraliyet Ailesi öldürüldüğü sırada İran sını­rında sürgündeydi, o da kaçmayı başardı. Purişkeviç, Sukotin ve La­zovert de ceza görmediler. Onların yaşamının da, Rus İç Savaşı sıra­sında yakalandıkları tifüs hastalığıy­la sonuçlandığı sanılıyor.

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Satranç ve Şah Ne Anlamlara Geliyor

Satranç ve Şah Ne Anlamlara Geliyor

İnsanoğlu ve Hayvan Evcilleştirme Serüveni
İnsanoğlunun Hayvan Evcilleştirme Serüveni (III)
İnsanoğlunun Hayvan Evcilleştirme Serüveni (II)

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Öğreten Düşüş

probiyotik

Satranç ve Şah Ne Anlamlara Geliyor

bubble30
Nielawore

LET'S SEE THE NORTH POLE OF THE MOON

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun