Nisan 29, 2024

Grigori Rasputin Aziz mi Çapkın Mı? (XI) – Friendz10

 Prens, 27 yıl­lık yaşamı boyunca devlet işlerine çok az ilgi göstermiş, Avrupa sos­yetesi mensuplarıyla lüks ve seks içinde düşüp kalkan travesti ve ho­moseksüel kişilikli bir adamdı. Ayrı­ca, Rusya'nın en büyük miraslarından birinin varisi olduğu için, ne I.Dünya Savaşı'nın getirdiği yoksul­luk, ne de Rasputin'in konumu onu maddi yönden etkiliyordu. Prens, sonraları, Rasputin'in kraliyet aile­sini kendi anababasına karşı kış­kırttığı iddiasında bulundu. Ne var ki bu durum, Felix'in Çar'ın yeğeni Düşes İrina'yla evlenmesini engel­lemedi.

Grigori Rasputin Aziz mi Çapkın Mı? (XI) – Friendz10

Yüzyılın başında gelişen sanayinin doğurduğu Rus işçi sınıfı, köhne barakalarda olağanüstü kötü koşullarda yaşıyordu. Rusya’nın kurtuluşunun Rasputin’in ölümü olduğunu düşünüyordu.

Grigori Rasputin Aziz mi Çapkın Mı? (XI) – Friendz10

1916'nın Aralık ayında garip bir şey olmuş; Yusupov, Rusya'nın kurtarıcısı olma hayaline kapılmıştı. Çar'ın, ailesinin ve milletin tek kurtu­luş yolunun Rasputin'in ölümü oldu­ğunu düşünüyordu. Bir plan yaparak kendisine yardım edecek katil aday­larını toplamaya başladı. En önemli işbirlikçi, Çar'ın en büyük kızıyla ev­lendirilmek istenen Dük Dimitri'ydi. Öteki üyeler, sağ görüşlü siyasetçi Purişkeviç, orduda görevli Yüzbaşı Sukotin ve Doktor Lazoverfti.

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Satranç ve Şah Ne Anlamlara Geliyor

Satranç ve Şah Ne Anlamlara Geliyor

İnsanoğlu ve Hayvan Evcilleştirme Serüveni
İnsanoğlunun Hayvan Evcilleştirme Serüveni (III)
İnsanoğlunun Hayvan Evcilleştirme Serüveni (II)

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Öğreten Düşüş

probiyotik

Satranç ve Şah Ne Anlamlara Geliyor

bubble30
Nielawore

LET'S SEE THE NORTH POLE OF THE MOON

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun