Nisan 29, 2024

Grigori Rasputin Aziz mi Çapkın Mı? (X) – Friendz10

Rasputin'in öldürülmesinden iki ay sonra, devrim hareketi Rusya'daki imparatorluğu silip süpür­dü... 23 Mart 1917 günü, başlarında Duma Meclisi'nde üye olan bir mil­letvekiliyle bir grup Bolşevik, bir tö­renle Rasputin'in cesedini çıkardı ve onu Pargolova Ormanı'nda ya­karak "sembolik bir öc" aldılar...

Grigori Rasputin Aziz mi Çapkın Mı? (X) – Friendz10

 Rasputin, son anlarında bile ölüme olanca gücüyle direnmişti. Önce zehirlendi, sonra kurşunlandı ve dövüldü. Ama yine ölmedi. Öldüğünü sanan katilleri, bedenini Neva Nehri'ne attılar. Orada boğularak öldü.

Grigori Rasputin Aziz mi Çapkın Mı? (X) – Friendz10

Rasputin günü gününe yaşıyordu; belki de haklı bir nedeni vardı... 1915 Ocak ayında neredeyse bir kı­zağın altında eziliyordu. Suikastı planlayanlar gizli polis tarafından yakalandılarsa da, yaptıklarını doğ­ru bulan siyasetçilerin araya girme­leriyle tutuklanmaktan kurtuldular. Başka pek çok girişim, plansızlık ve kişiler arası anlaşmazlık yüzünden başarısız olmuştu. Hatta, Rasputin'e emekli olması için rüşvet bile teklif edildi, ama vadedilen servet onun ilgisini çekmedi. İşin ilginç yanı, Rasputin'in sayı­sız düşmanı arasından en ölümcül tehdidi yaratan, kızgın bir koca ya da siyasetçi değil, çapkınlıkta on­dan aşağı kalmayan bir adamdı.

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Satranç ve Şah Ne Anlamlara Geliyor

Satranç ve Şah Ne Anlamlara Geliyor

İnsanoğlu ve Hayvan Evcilleştirme Serüveni
İnsanoğlunun Hayvan Evcilleştirme Serüveni (III)
İnsanoğlunun Hayvan Evcilleştirme Serüveni (II)

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Öğreten Düşüş

probiyotik

Satranç ve Şah Ne Anlamlara Geliyor

bubble30
Nielawore

LET'S SEE THE NORTH POLE OF THE MOON

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun