Mayıs 17, 2024

Grigori Rasputin Aziz mi Çapkın Mı? (III) – Friendz10

Damarlarında hemofili hastalığı taşıyan Alman asıllı karısı ile sakin, ama mutlu bir evliliği olan Çar II. Nikola'nın iktidarı, 14 Mayıs 1896 tarihinde tatsız bir olayla başlamış­tı. Moskova yakınlarındaki Kodinka'da düzenlenen taç giyme töre­ninde halkın bulunduğu tribünler çökmüş ve 7,500 kişi ölmüştü. Ce­setler, Kodinka'da aynı gün kazılan bir çukura gömülmüştü. Bu olay üzerine Çar, ertesi gün Kremlin'de düzenlenecek büyük baloyu da ip­tal etmişti. Ancak, aynı gece Çariçe Alexandra; odasına çekildiğinde çalışma masasının üzerinde şöyle bir not bulmuştu: "Çar ve Çariçe Kodinka'daki büyük felakete rağ­men, neşelerinden hiçbir şey kay­betmemişlerdir. Rus halkı, Romanovlar'ın bu ihanetini asla unutma­yacaktır. Çar ve Çariçe'nin de sonu, Kodinka kurbanları gibi isimsiz bir çukurda bitecektir..." O mektubu o gece Çariçe'nin çalışma masasına kimin koyduğu bugüne kadar asla gün ışığına çıkmadı.

Grigori Rasputin Aziz mi Çapkın Mı? (III) – Friendz10

Romanov Hanedanının son üyesi Çar II.Nikola'nın 4 kızı, bir oğlu vardı. Ne var ki. veliaht Alexis (solda), Hessen-Darmstadt Prensesi olan annesinin ailesinden gelme hemofili hastalığı taşıyordu. Nihayet 1904'te, Çariçe bir erkek çocuk doğurdu: Çareviç Aleksi... Ama, ailenin ve halkın sevinci kısa sürdü. Doğduktan 6 hafta sonra, ço­cuğun hemofili hastası olduğu anla­şılmıştı. Bu, kanın pıhtılaşmasını sağ­layan maddelerin eksikliğinden kay­naklanan bir hastalıktı. Kısacası, ço­cuk yaşam boyu tehlike altındaydı; çünkü en ufak bir kesik, bere ya da burun kanaması, durdurulamayan ka­nama anlamına geliyordu.

Grigori Rasputin Aziz mi Çapkın Mı? (III) – Friendz10

1907'de Rasputin, Çareviç Aleksi'in sağlığıyla ilgilenen gruba katıldı ve çok geçmeden en önemli üye oldu. Bunu sağlayan, 3,5 yaşına gelmiş olan Çareviç'in bir gün düşüp iç kanama geçirmesiydi. Çocuk çok acı çekiyor, doktorların çabası yeter­siz kalıyordu. Bunun üzerine umut­suzluğa düşen ana-baba, son çare olarak Rasputin'i saraya çağırmışlar­dı. Rasputin, çocuğun yatağı başında sadece dua ederek Çar'ın doktorları­nın yapamadığını yapmış, krizin atla­tılmasını sağlamıştı.

Grigori Rasputin Aziz mi Çapkın Mı? (III) – Friendz10

İki yıl boyunca, sarayda içkiler Rasputin'in şerefine içildi. Din çevreleri ve soylu kadınlar ona koşarlarken, ötekiler parayla ve hediyelerle onun sarayda­ki nüfuzunu satın almaya çalışıyor­du. Ama o, sadece hiçlik duygusunu ve seks güdüsünü tatmin etmeyi amaçlıyordu.  36 yaşındayken, Piskopos Hermogen (solda ortada) tarafından saraya tanıştırılan Rasputin, adeta Rus Sarayı'nın "Cinci Hoca'sı oldu. Koyu mavi derin bakışlı gözleriyle insanları büyülemekte üstüne yoktu... Çariçe'nin dört kızdan sonra sahip olduğu tek erkek çocuğunun sağlık problemleri, Rasputin'i sarayda "vazgeçilmez" kılmıştı.

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Ketçap Nasıl Bulundu?

Ketçap Nasıl Bulundu?

Evimizdeki Bakteriler

Evimizdeki Bakteriler

Bakteriler Kendini Feda Ediyorlar

Bakteriler Kendini Feda Ediyorlar

Fedakâr Bakteriler

Fedakâr Bakteriler

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Basit Kandırmaca

probiyotik

Ketçap Nasıl Bulundu?

bubble30
Nielawore

RED ROSE IN THE SKY: SNR 0519

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun