Mayıs 13, 2024

ERTUĞRUL FACİASI – Friendz10

Yüksekkaldırım'da oturan terzi Madam Raşel, bir müşterisinin Paris'ten getirdiği elbisenin düğmelerini sökmekte, yerlerine pırlantalar dikmektedir. Elbise, Bahriye Nazırı Hasan Hüsnü Paşa'nın kızı Hamide Hanım'a aittir. Adı II.Abdülhamit tarafından konulan Hamide Hanım, gösterişe çok düşkün olduğu gibi babası tarafından da şımartılmıştır.

ERTUĞRUL FACİASI – Friendz10

Öyle ki, Tophane Müşiri Zeki Paşa ile evli ve iki çocuk sahibiyken, bir Cuma selamlığında yakışıklı bir deniz subayı olan Albay Osman Bey'i görür ve onunla evlenme isteğini babasına açması üzerine de kocasından ayrılması sağlanır. Ne var ki, Osman Bey de, Hamide Hanım'ın isteklerini yerine getirmekte yetersiz kalır. Kızının, 'Bu adamı başımdan al' isteğine boyun eğen Hasan Hüsnü Paşa, damadını yeni bir göreve getirir.

ERTUĞRUL FACİASI – Friendz10

Osman Bey'in, huzursuz evlilik hayatından uzaklaşmak için kabul ettiği görev, ilk önce ağabeyi Albay Mehmet Reşit Bey'e teklif edilmiş, ama bunun bir intihar olacağını çok iyi bilen usta denizci tarafından reddedilmiştir. Görev, Japonya'ya gidecek olan Ertuğrul firkateynine komuta etmek, Japon imparatoruna padişahın nişanını ve armağanlarını sunmaktır.

ERTUĞRUL FACİASI – Friendz10

1889 yılının ilkbahar günlerinde, Kasımpaşa'da bulunan Tokatlının Kahvesi'nin masaları, hararetli tartışmalara sahne olur. Usta denizcilerin uğrak yeri olan bu kahvede konuşulan konu, Osmanlı donanmasında Mesudiye, Orhaniye, Mahmudiye ve Aziziye gibi zırhlı firkateynler bulunurken, zorlu bir yolculuğa neden Ertuğrul gibi yorgun, bakımsız ve ahşap bir geminin gönderildiğidir. On bir yıldır Haliç'te bir dubaya bağlı olan Ertuğrul'un, okyanusun dev dalgalarıyla boy ölçüşemeyeceğini, denizcileri bir kenara bırakalım, acemi oltalarıyla Boğaz'da balık tutmaya çalışan çocuklar bile aralarında konuşmaktaydılar.

Yorumlar

  • başlıklar biraz daha uzun ve açıklayıcı olabilir diye düşünüyorum, içerik çok güzel elinize sağlık, bir de sonu olsaydı içeriğin iyi olurdu.

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Ay'daki Depremler ve Süreleri

Ay'daki Depremler ve Süreleri

IV. Haçlı Seferindeki Vahim Fetih

IV. Haçlı Seferindeki Vahim Fetih

IV. Haçlı Seferinde İstanbul Haçlıların Yağmasına Maruz Kaldı
IV. Haçlı Seferi Sonucunda İstanbul

IV. Haçlı Seferi Sonucunda İstanbul

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Her Zaman Enerjik

probiyotik

Ay'daki Depremler ve Süreleri

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun