Dük Ahmet Paşa

Hakkında tu­tuklama emri çıktı­ğını öğrenen Bon­neval, Venedik’e kaçar ve Avustur­ya'nın hizmetine girer. Saf değiştir­mede kendisi de ünlü olan Prens Eugéne tarafından süva­ri albayı olarak atanır. Bu görevinde, Flandres bölgesindeki kanlı Malplaquet Muhaberesi’nde (1709) Prens Eugéne'in yardımcısı olarak askeri becerisini kanıtlayacak­tır. İspanyol Veraset Savaşı sonrasında Bonneval Kontu Viyana Sarayı'nda büyük iti­bar sahibi olur. Topçu General (Feldzeugmeister) rütbesine terfi ederek Avusturya’nın en köklü piyade alaylarından bi­rinin başına atanır.

Dük Ahmet Paşa

Prens Eugene'in komutası altında Osmanlılara karşı yü­rütülen 1716- 1718 savaşında ve özellikle de,karın boşluğuna aldığı mızrak darbesiyle ağır biçimde yaralandığı Peter­varadin Muharebesi'nde (15 Ağustos 1716) iyice ünlenir. Hıristiyanlık dünyasında bir kahraman olarak yücelti­len Bonneval, Limoges'lu hemşerisi ve dostu Kardinal Dubois'nın desteğiyle, kral ta­rafından bağışlanır. 1716) yılının onunda nekahat dönemi­ni geçirmek için döndüğü Pa­ris'te Marki de Biron’ un kızıy­la evlenir, ancak on gün sonra Avusturya'ya dönmek üzere eşini geride bırakarak Fran­sa'dan ayrılacaktır.

Dük Ahmet Paşa

1724’te Bonneval Brük­sel'dedir. Avrupa çapında yankılanan eşi benzeri görül­memiş olay o sıra patlak verir. Hollanda Valisi Marki de Prié’nin eşi ve kızı İspanya sa­rayında sözde bir skandal yaşandığı dedikodusunu yayar­lar: Kont Bonneval akrabası olan kraliçenin şerefini koru­mak için derhal harekete ge­çer; Marki de Prié ve bütün ai­lesine ağır hakaretler yağdırır. Ardından Prens Eugéne'i de düelloya davet etmekten çekinmeyecektir. Sonuçta, disiplinsizlik suçuyla bir yıl süre ile Viyana'dan birkaç kilo­metre uzaklıktaki Spielberg Kalesi’nde kalebentliğe mah­kûm edilir. 1726'nın ocak ayında serbest bırakılınca tekrar Venedik'e sığınır.

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Yıldırım Nasıl Düşüyor?

Yıldırım Nasıl Düşüyor?

Alerji

Alerji

Fantastik Koruyucu Pelerin Gerçek Mi?

Fantastik Koruyucu Pelerin Gerçek Mi?

Konuşan ve Duyan Kıyafetler

Konuşan ve Duyan Kıyafetler

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

İletişim Kopukluğu

probiyotik

Yıldırım Nasıl Düşüyor?

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun