Mayıs 16, 2024

AVRUPA'DA GÜVERCİN POSTALARI

1900 lü yıllara gelindiğinde, Avrupa'da Posta güvercini kullanımı oldukça gelişmiş durumdadır. 1870-1871 yılları arasında bir yıllık süre içinde Avrupa'da posta güvercinleri ile taşınan posta sayısı, 115 bin resmi ve 1 milyon gayri resmi olmak üzere 1.115.000 kadardır. İlgililerin o yıllarda yaptığı bir hesaba göre, bir yıl içinde taşınan bu posta eğer kitap haline getirilmiş olsaydı 500 ciltlik bir kütüphane oluşturabilirdi. Bu kadar çok mektubun taşınabilmesinde Mösyö Drajon adlı bir kişinin geliştirdiği "Hardbin" yöntemin payı çok fazladır.

AVRUPA'DA GÜVERCİN POSTALARI

Bu yöntemde güvercinlerle gönderilecek mektuplar fotoğraf tekniği kullanılarak 1/800.000 oranında küçültülebiliyordu. Bu yöntemle çekilen fotoğraflar, jelatin bir zar üzerine nakledildikten sonra, bu zar bükülerek, bizim şu an kullandığımız ilaç tüplerine benzer ağzı kapaklı alüminyumdan yapılma bir kap içine koyuluyordu. Bu küçük tüp ya güvercinin ayağına ya da kuyruk teleklerinin ortasındaki tüylerden birine bağlanıyordu. Eğer ayağa bağlanacaksa kuşun dengesini yitirmemesi için her ayağa birer tüp bağlanmaktaydı. Tüplerin bağlanması sırasında bal mumuna batırılmış ipler kullanılmaktaydı.

AVRUPA'DA GÜVERCİN POSTALARI

Bu şekilde üzerine tüp bağlanan güvercinler uçuruluyordu. Güvercinler varması gereken yere ulaştıktan sonra, postanın okunabilmesi için, amonyaklı su içinde işleme tabi tutulması gerekiyordu. Bu sistem sayesinde gerçekten çok sayıda mektup aynı anda taşınabilmiştir.

Yorumlar

  • Ben hikaye zannederdim

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Ketçap Nasıl Bulundu?

Ketçap Nasıl Bulundu?

Evimizdeki Bakteriler

Evimizdeki Bakteriler

Bakteriler Kendini Feda Ediyorlar

Bakteriler Kendini Feda Ediyorlar

Fedakâr Bakteriler

Fedakâr Bakteriler

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Basit Kandırmaca

probiyotik

Ketçap Nasıl Bulundu?

bubble30
Nielawore

RED ROSE IN THE SKY: SNR 0519

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun