Mayıs 05, 2024

Veliefendi Yarışları (VII) – Friendz10

Birinci 20 bin akçe, ikinci 10 bin akçe, üçüncü 6 bin akçe, dördüncü 5 bin akçe, beşinci ve altıncı 3 bin akçe, yedinci ve sekizinci de 2 bin akçe ile ödüllendirildiler. Altı saatlik üçüncü yarışa katılan 50 atın yalnızca 13'ü yarışı gerekli sürede tamamlayabildi. Bu yarışın birincisi 40 bin akçe ile ödüllendirilmişti.

Veliefendi Yarışları (VII) – Friendz10

Hatice Sultan Düğünü'nden sonra da iki yarış düzenlenmiştir. Bu yarışlarda 60 kilometreyi 2,5 saatte tamamlayanlara, IV. Mehmed çeşitli ödüller verdi. Kanuni Sultan Süleyman; şehzadeleri Mustafa, Mehmed ve Selim'in sünnet düğününde de benzer biçimde at yarışlarını Kağıthane Çayırı'nda düzenletmiştir.

Veliefendi Yarışları (VII) – Friendz10

Bir at ve at yarışı tutkunu olan Evliyazade Refik Bey, Smyrna Races Club'ın kurucuları arasındadır. Torbalı, Tepeköy'de yarış yeri yaptırdığı için, II.Abdülhamid onu bir nişanla ödüllendirmişti. Refik Evliyazade, Smyrna Races Club Yarışları, I. Dünya Savaşı yıllarında sona erince, at yarışlarının İstanbul'da yapılması için, dönemin güçlü ismi Enver Paşa'ya başvurmuştu. Yarışlara ilgi duyan Enver Paşa, bu öneriye sıcak bakınca, Veliefendi yarış yeri olarak seçildi ve burada yarışlar başladı. Veliefendi Yarışları'nın başlamasında da Refik Bey pay sahibidir. Usta bir binici olan Refik Bey, koşularda kendi atlarına binerdi. İzmir yarışlarında yabancıların üstünlüğüne de, 'Yerli' adlı Arap atıyla bir günde üç koşu kazanarak son vermişti.

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Düzensiz Işıklandırma Bitkileri Nasıl Etkiler? (II)
REM Uykusunda Rüya

REM Uykusunda Rüya

Uyurken Beynimizde Neler Oluyor?

Uyurken Beynimizde Neler Oluyor?

Kepler Teleskobu ve Gezegenleri

Kepler Teleskobu ve Gezegenleri

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

İyi Gitmek

probiyotik
bubble30
Nielawore

GÜN BATIMININ DA BÖYLESİ!

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun