Mayıs 09, 2024

EVCİL HAYVAN İLE BİRLİKTE BÜYÜDÜNÜZ MÜ? VEYA BÜYÜMEK İSTER MİYDİNİZ?

Kimi doktorlar sağlık açısından evcil hayvan ile bebeklerin bir arada büyümemesi gerektiğini söylüyor kimi doktorlar ise tam tersini söylüyor. Doktor olmadığım için size sadece görüşleri belirtmekle yetineceğim. Tavsiye olarak kabul etmeyin bu nedenle aşağıdaki görüşlerimi lütfen.

Ben bugün evcil hayvan ile birlikte büyümenin bir insana nasıl hissettireceği üzerine kendi düşüncelerimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Birçok evcil hayvan ile büyümüş biri olarak yazacağım.

Evcil hayvan ile büyümenin en güzel yanı doğa ve doğanın güzellikleri ile küçük yaştan itibaren tanışıyor olmanız. Doğa sevgisi öyle işler ki size sokakta ve sosyal medyada zor durumda bir canlı gördüğünüzde içiniz en derinden yanar. Sorumluluk duygusu yüklenir mesela size. Acıktı mı susadı mı? Empati duygunuz artar. Evcil hayvan sahiplerinin huyudur evcil hayvanının ağzından konuşmak. Yaptığı bir hareketi neden yaptığına dair, neden havlayıp miyavladığına falan dair fikir üretmek... Her zaman bir oyun arkadaşınız olur. Yalnız kalmazsınız. Sevdiğiniz bir şeye ilgi göstermeniz gerektiği bilincini kazanırsınız. İnanılmaz sevimli olduklarını söylememe gerek yok sanırım. Bunlar şimdilik aklıma gelen evcil hayvan ile birlikte büyümenin güzel yanları.

Kötü yanlarından aklıma gelen tek şey, bir gün veda etme ihtimaliniz. Bunu düşünmek bile istemiyorum. Bir gün o tüylü dostunuza veda etmek zorunda kalırsanız, aklınızda ona yaşatabileceğiniz en iyi hayatı yaşatmış olmanın rahatlığı olsun. Bende böyle en azından...

Evcil hayvan ile birlikte büyümek bence çok güzeldir ama sağlık açısından tehlikeli bir durum var ise tabii ki sağlık önce gelir.

EVCİL HAYVAN İLE BİRLİKTE BÜYÜDÜNÜZ MÜ? VEYA BÜYÜMEK İSTER MİYDİNİZ?

Peki ya siz evcil hayvan ile birlikte büyüdünüz mü? Veya büyümek ister miydiniz?

Yorumlar

  • Büyüdüm ve büyümekten de çok mutluyum !

  • İlginç bir deneyim olabilirdi

  • yorumlarda bekliyorum!

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun