Mayıs 03, 2024

Yasaklar Sorun Çözmez – Friendz10

Günümüzde pek çok kural ve pek çok yasak vardır. Bu yasalar sayesinde toplum ayakta durur ve düzen içinde devam eder. Ancak yasalar sadece bir şeyleri yasaklar ve bu yasaklar çiğnendiğinde bir ceza verilmesini öngörür. Ancak yasaklar o yasakların çiğnemesine neden olabilecek sorunları çözmezler.

Yasaklar Sorun Çözmez – Friendz10

Örneğin karnı aç bir insan marketten bir şeyler çaldığında yaptığı bu hırsızlığa karşı bir ceza verileceğini yasalar öngörür. Ancak o adamın aç olması sorunu yasaklar çözmez. Çözüm bu sebeple bir şeyleri yasaklamak ya da bastırmak değildir. Çözüm her zaman için sorun neyse onu çözmekten geçer. Bir sorunun pek çok çözümü olabilir. Ya da bazı sorunlar vardır ki asla çözülmesi mümkün olmayan türden de olabilir.

Yasaklar Sorun Çözmez – Friendz10

Böyle bir durumda çözülmesi mümkün olmayan sorunlar ne yazık ki sadece bastırılabilir ya da yasaklanabilir. Örneğin aç adam örneğinde eğer o toplumdaki açlığı çözmek o dönem için mümkün değilse o zaman yasakları uygulamaktan başka bir seçenek kalmaz. Yasaklar Sorun çözmez ya da sorunları küçültmek ama yasaklar en azından sorunların çözülmesi için belli bir zaman kazanımı sağlar. 

Yorumlar

  • Otokontrol önemli.

  • Yasaklar daha öncesinde yaşanan sorunlar tekrar yaşanmasın diye vardır

  • Yasaklar sadece bastırır

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Yasak Bağ

Yasak Bağ

Ne Yaşandığını Bilememek – Friendz10

Ne Yaşandığını Bilememek – Friendz10

Önemli Olan Kimin Daha İyi Kullandığıdır – Friendz10
Güler Yüz ve İlgi Büyük Bir Tuzak Olabilir – Friendz10

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Yasak Bağ

probiyotik

Yazı Yolculuğu

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun