Normalleşmiş Bozulma – Friendz10

Bir toplumda bozulma dediğimiz zaman aslında bu bozulmanın olduğunu iddia eden toplumun kendi doğrularına aykırı birtakım olayların yaşanması sonucu olan olaylar büyünün yorumlanmasıdır. Sonuç olarak aslında tamamen öznel bir yaklaşımdır. Bozulma kime göre ve neye göre bozulmadır mesela? Veya bozulmanın tanımı ne olabilir? Sizin yaşadığınız topluma göre bozuk olan, kötü olan bir olay başka bir topluma göre son derece normal olabilir.

Normalleşmiş Bozulma – Friendz10

Bu durumda ise karşımıza normalleşmiş bozulma çıkar. Bu tarz bir durum toplumlar arasında yaşanabildiği gibi aynı toplum içinde de yaşanabilir. Bu ise toplum içi büyük anlaşmazlıkların habercisi de olabilir. Ama toplum içinde yaşanan toplumlar arasında yaşanandan biraz farklıdır. Toplum içinde yaşanan normalleşme nesiller arasında da olabilir. Örneğin toplumda bulunan yaşlı nesille göre anormal olan şeyler genç nesle göre normal hale geldiğinde aslında anormal olan, bozuk olan yeni nesil tarafından normalleşmiş olur.

Normalleşmiş Bozulma – Friendz10

Yeni nesle göre normalleşmiş olan ise o toplumun geleceği için normal olan haline gelmiş olur. Çünkü genç nesil yeni nesildir ve yeni nesil geleceği tayin edecek olan nesildir. O toplumun geleceğini tayin edecek olan nesildir. Gelecek bozuk da olsa yeni nesil nasıl olursa o toplumun geleceği de öyle olur. 

Yorumlar

  • biraz daha detaylı bir başlık isterdim

  • Çoğunluğun inandığı normalleşmeye başlar

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Doğru

Doğru

İyi Bir Motivasyon İnsana Her Şeyi Yaptırabilir – Friendz10
Her Zaman En Zoruna Hazır Olmak – Friendz10

Her Zaman En Zoruna Hazır Olmak – Friendz10

Boş Kalınca Acıkmak – Friendz10

Boş Kalınca Acıkmak – Friendz10

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Doğru

probiyotik

Hayvanları Nasıl Evcilleştirdik

bubble30
Nielawore

"AĞLATAN MUTLULUK" -ADNAN YÜCEL

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun