Konuşmaya Üstünlük Kurmaya Çalışmak – Friendz10

Herhangi bir şekilde yaptığımız herhangi bir sohbette genellikle konuştuğumuz konu bellidir. Ancak bazı insanlar için konuşulan konunun ya da kurulan iletişimin önemi birinci sırada değildir. Bazı insanlar için birinci öncelik konuşmada üstünlük kuran taraf olmaktır. Bir de böyle insanlarla herhangi bir konuda tartışma yaşayıp fikirlerinizi paylaştığımız anda karşınızda ya bir duvar ya da size saldıran birisini görürsünüz.

Konuşmaya Üstünlük Kurmaya Çalışmak – Friendz10

Kurulan iletişimin sırasında böyle insanların en çok uyguladıkları yöntemler sizin fikirlerinizi önemsizleştirmek, sizin her düşüncenize anlamlı ya da anlamsız da olsa muhalif bir tutum içinde olmak ve size hatalarınızı hatırlatmaktır. Fikirlerinizi önemsizleştirmek sizin öne sürdüğünüz fikirle adeta dalga geçerler. Hataları hatırlatmak ise size tartışma esnasında konu ile ilgisiz olarak geçmişte yaptığınız bir hatayı anımsatarak sizi psikolojik olarak geriye atmaya çalışırlar.

Konuşmaya Üstünlük Kurmaya Çalışmak – Friendz10

Burada olayın artık tartışmada çözüm bulmak ya da daha iyi olan bir fikre ulaşmaktan çok uzaklaşmıştır. Bunu siz de anlarsınız zaten. Artık olay burada artık saçma bir güç mücadelesine dönüşür. Hatta o kadar saçma bir hal alır ki en sonunda bu insanla olan iletişiminizi bile sorgular hale gelirsiniz. Böyle insanlar sadece konuşarak bile sizin kendinizi kötü hissetmenize sebep olabilecek potansiyeldedirler. 

Yorumlar

  • başlık olmamış bence

  • Kötü bir durum

  • Bazı insanlarla konuşmak eziyete dönüşebiliyor

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Doğru

Doğru

İyi Bir Motivasyon İnsana Her Şeyi Yaptırabilir – Friendz10
Her Zaman En Zoruna Hazır Olmak – Friendz10

Her Zaman En Zoruna Hazır Olmak – Friendz10

Boş Kalınca Acıkmak – Friendz10

Boş Kalınca Acıkmak – Friendz10

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Doğru

probiyotik

Hayvanları Nasıl Evcilleştirdik

bubble30
Nielawore

"AĞLATAN MUTLULUK" -ADNAN YÜCEL

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun