Mayıs 03, 2024

Herkes İçin Şartlar ve Yollar Farklıdır – Friendz10

Günümüzde her insanın hem yaradılışı hem de yaşam imkanları birbirinden farklıdır. Tüm bu farklılıklar ise insanların belli bir konuda başarıya ulaşırken ya da hayata karşı bir yaşam mücadelesi verirken farklı yollar izlemesini gerektirir. İmkanlardan kast ettiğim doğduğumuz anda ailemizin nasıl insanlar olduğu, maddi durumları, nasıl bir eğitim alabileceğimiz gibi durumlardır. Yaratılıştan kast ettiğim ise doğuştan gelen yeteneklerimiz, zeka seviyemiz, fiziksel özelliklerimiz gibi özelliklerimizdir.

Herkes İçin Şartlar ve Yollar Farklıdır – Friendz10

İşte tüm bu farklılıklar ve bu farklılıkların kombinasyonu hepimizi farklı insanlar haline getirir. Muhtemelen insanlar olarak ortak noktalarımız az olmakla birlikte hayatta kalmaya çalışmak ve üremek istemekten öteye geçmeyecektir. Ama bu az sayıda ortak nokta dışında ortaya çıkan sayısız sayıda farklılık herkesin farklı bir yoldan kendisini gerçekleştirmek zorunda kalmasına neden olur. Örneğin boyu uzun birisi ile kısa birisini düşünelim.

Herkes İçin Şartlar ve Yollar Farklıdır – Friendz10

Boyu uzun olan kişi basketbolda başarılı olabilirken kısa boylu olan kişi bunu başarıya ulaşamayabilir. Kısa boylu olan kişinin başarıya ulaşması için çok daha farklı bir yol bulması gerekecektir. Bu yolun ise kısa boylu olan kişinin yeteneklerine uygun olması gerekir. Eğer kısa boylu olan kişinin sayısal alanda yeteneği var ise bu kişi sayısal alana yönelmelidir. 

Yorumlar

  • güzel başlık

  • Herkes kendi yolunu kendisi çizebilir

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Yasak Bağ

Yasak Bağ

Ne Yaşandığını Bilememek – Friendz10

Ne Yaşandığını Bilememek – Friendz10

Önemli Olan Kimin Daha İyi Kullandığıdır – Friendz10
Güler Yüz ve İlgi Büyük Bir Tuzak Olabilir – Friendz10

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Yasak Bağ

probiyotik

Yazı Yolculuğu

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun