Mayıs 05, 2024

Herhangi Bir Yönetim: Yönetimin Temeli – Friendz10

Bugünkü gündemimizde yönetimin temelini atmaya çalışıyoruz. En basit haliyle nedir bu yönetim temeli? Bir yöneticinin rolü nedir? gibi sorulara cevap veriyoruz. Ufacık bir iyilik kurumundan, çok büyük hatta çok uluslu bir şirkete kadar her tür kurum ve kuruluşta, ürün veya hizmet üretip kurum hedeflerine ulaşılması için sahip olunan kaynakları en verimli ve en etkili şekilde organize edilmesini ilke edinmiş bilgilerini, becerilerini ve deneyimlerini kullanmaktan çekinmeyen kişi ya da kişilere yönetici/ler denir.

Herhangi Bir Yönetim: Yönetimin Temeli – Friendz10

Yukarıda saydığımız tüm faaliyet ve etmenler aslında insanlar ile yapılıyor. İnsanın olduğu her yerde tabii ki iletişimde vardır ve en önemli etmenlerin arasında bulunan iletişim ve iletişimin devamı yönetim için çok önemlidir. Yönetimde etkin olan eylemlerin başında çalışanlarından en yüksek verimi almak gelir, sıra dışı kabul edilen bazı yöneticiler çalışanlarından çarpıcı sonuçlar elde etmek için koçluk modellerine başvurur ve ekip ruhunu ortaya koyarlar.

Herhangi Bir Yönetim: Yönetimin Temeli – Friendz10

Bireylere, kurum ve kuruluşlara, geniş çaplı paydaşlara fayda sağlamak amacı ile yönetici her çalışanın benzersiz potansiyelini belirler ve bunu açığa çıkarıp kullanır. Bunların tamamını planlama gibi pratikte, liderlik gibi naif davranışlarla, becerilerin ve organizasyona uygun kişisel değerlerin bir karışımı ile oluşuyor yönetici. Günümüzde yöneticilik rolü artık çok önemli bir unsur olmasının yanı sıra şirketlerin veya kurumların kültürlerini yansıtan uygun model de olmalıdır.

Yorumlar

  • Sizin yorumlarınız nelerdir değerli okuyucular

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Düzensiz Işıklandırma Bitkileri Nasıl Etkiler? (II)
REM Uykusunda Rüya

REM Uykusunda Rüya

Uyurken Beynimizde Neler Oluyor?

Uyurken Beynimizde Neler Oluyor?

Kepler Teleskobu ve Gezegenleri

Kepler Teleskobu ve Gezegenleri

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Tuzak Gülümseme

probiyotik
bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun