Mayıs 04, 2024

Doğaya Aykırı Yaşam Kalıpları – Friendz10

Günümüzde gelişen teknoloji ve medeniyet insanları tarih boyunca olduğundan daha farklı bir yaşam tarzına doğru itti. Bu yaşam tarzları arasında ise insanın kendi doğasına aykırı olan yaşam tarzları da ortaya çıktı. Evet insanlık kendi doğasına da aykırı yaşam tarzları benimsedi çünkü insanların pek çoğu kendi doğasından da habersiz bir şekilde yaşamına devam eden bir canlı aslında.

Doğaya Aykırı Yaşam Kalıpları – Friendz10

İnsanlar pek çok şeyi içgüdüsel ve hissi olarak yaptıkları için kendi doğaları hakkında düşük farkındalığı sahip oluyorlar ve aykırı sistemler üretiyorlar. Bu aykırı sistemler arasında örneğin tüm insanları eşit gören komünizmin anlayışı var. Hiçbir insan bir diğer insana eşit yaratılmamıştır. Hepsi birbirinden farklıdır. Bu sebeple komünist devletler zaman geçtikçe ya değişmiş ya da çökmüştür. Komünizm her insanın emeği ve yaradılışı aynıymış, insanlar tek tip canlılarmış gibi hareket eder.

Doğaya Aykırı Yaşam Kalıpları – Friendz10

Bu durum komünizmi çökerten sebeplerden birisidir. Kapitalizm ise rekabete izin verdiği ve eşitlikçi olmadığı için insan doğasına çok daha yakın bir ekonomik yaklaşımdır. Günümüzde insan doğasına aykırı daha pek çok yaklaşım uygulamada devam ediyor. Ancak doğaya aykırı yaklaşımlar ne yazık ki doğanın kendisi tarafından yok ediliyor. İnsan doğası kendisine uygun olmayan tüm yaklaşımları silmek ya da değiştirmek üzerine insanları bir sürece sokar. 

Yorumlar

  • Belki de evirebilir silmek yerine

  • çok genelleme olmuş sanki, bilemedim

  • Doğa kendisini düzenler

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Gerçek Özgürlük

Gerçek Özgürlük

Sonuçların Nedenlerden Daha Önemli Olması – Friendz10
Yönlendirme İle Yapılan İyilik – Friendz10

Yönlendirme İle Yapılan İyilik – Friendz10

Gereksiz Büyüklenmenin Sonu – Friendz10

Gereksiz Büyüklenmenin Sonu – Friendz10

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Gerçek Özgürlük

probiyotik
bubble30
Nielawore

NOT ALL GALAXIES ARE SPIRAL!: I ZWICKY 18

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun