Mayıs 06, 2024

Ben Yapamam Düşüncesi – Friendz10

"Ben yapamam" demek bir insanın kendisine yapamam demek bir insanın kendisine yapabileceği en büyük kötülüktür. Ayrıca "ben yapamam" düşüncesi akıllıca düşündüğümüz zaman son derece saçma bir düşüncedir. Evet burada "ben yapamam" kelimelerini bir sözcük grubu olarak değil bir düşünce şekli olarak ele alacağız. "Ben yapamam" düşünce şekli aslında bir insanın kendi nitelik ve potansiyelini diğer insanlardan daha düşük görme ve bu görüşün sonunda "ben yapamam" düşünce şekline gelmektir.

Ben Yapamam Düşüncesi – Friendz10

Aslında her insan birbirinden farklı olduğu için bir insan "ben yapamam" dediği zaman aslında o an için haklı olabilir. Evet o anda yapılamayabilir. Çünkü o insanın tecrübesi ya da bilgisi kadar konu hakkında sizin tecrübeniz ve bilginiz yoktur. Ama bu çabalayarak kazanamayacağınız bir şey değildir. İşte "ben yapamam" düşünce yapısındaki insanlar çalışsalar bile o seviyeye gelemeyeceklerini düşünen insanlardır. Bu sebeple böyle insanlar ellerinde olan mevcut ile başaramadıkları hiçbir işe girişmezler. Böyle insanlar zaten kapasitelerinin sınırında olduklarını zannederler ve çalışsalar bile gelişemeyeceklerini zannederler.

Ben Yapamam Düşüncesi – Friendz10

Bu düşünce yapısını kırmanın tek yolu ise ne bu düşünce yapısına sahip olan birisini zorluklarla mücadele etmek zorunda kalıp kendisini geliştireceği bir ortama atmaktır. Böylece "ben yapamam" diyen kişi zorunlu olduğu mücadeleyi verdikçe aslında gelişebildiğini fark edecektir. Çünkü insan doğası gereği zorluklara ayak uydurup gelişebilecek şekilde yaratılmıştır. "Ben yapamam" düşüncesine sahip olan kişi kendisini geliştirebildiğini gördüğü an bu düşünceden kurtulacaktır. 

Yorumlar

  • Bir insan için olabilecek en zararlı düşünce

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

İyi Gitmek

İyi Gitmek

Kıdem Her Zaman İçin Yazısız Bir Kural Olacaktır – Friendz10
İnsanlara En Büyük Zararı Kendisi Verir – Friendz10
Korkular Onlara İnandıkça Büyür – Friendz10

Korkular Onlara İnandıkça Büyür – Friendz10

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

İyi Gitmek

probiyotik
bubble30
Nielawore

GÜN BATIMININ DA BÖYLESİ!

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun