Mayıs 02, 2024

Amaca Ulaşmak Bazen Hasar Almamızı Gerektirir – Friendz10

Bir planımız ya da hayatta bir hedefimiz olduğunda önümüze çıkan engeller son derece caydırıcı olabilir. Aslında insanların pek çoğunun hedeflerine ulaşmasında en büyük engel de budur. Kimi insan üşengeçliğinden ya da keyfi yaşam tarzından dolayı hayatta hedeflerine ulaşamayabilir. Hatta hedef bile koymayabilir. Ama hedef koyabilen insanlar da vardır. O hedefe ilerleme iradesi gösteren insanlar da vardır. Burada ise amaca ve amaca giden hedeflere giderken insanı genellikle acı dolu ve zorlu bir süreç beklemektedir.

Amaca Ulaşmak Bazen Hasar Almamızı Gerektirir – Friendz10

İşte burada insanların çoğunun iradesi acı ve zorluklar karşısında kırılır. İradeleri kırılmasa bile bedenleri ve zihinleri kırılır. Ama insanlar bir gün hedefe giden yolda çıkan zorluklara dayanmanın ve o engelleri aşmanın onları güçlendireceğini bilmez. Kimisi ise güçlenemeden kırılır gider. İşte tüm bu sebeplerden dolayı az sayıda insan bir amaca bağlı kalarak ilerleyebilir. Bu ilerlemeyi yapabilen insanlar hayatta bir yere gelmiştir. Amaçlarda çoktan zorluklara bir sürü örnek verilebilir. Örneğin üniversite hayatında genel ortalamasını tam nota yakın bir ortalama ile bitirmek isteyen birisi olduğunu varsayalım.

Amaca Ulaşmak Bazen Hasar Almamızı Gerektirir – Friendz10

Bu insanı gece gündüz uykusuz kalmak pahasına çalışma saatleri bekliyor olabilir. Ya da çıraklıktan ustalığa yükselmek isteyen birisini ele alalım. Bu insanın başka bir yerde işe girmesi ve orada usta olarak yoluna devam etmesi gerekebilir. Ama bunu yaparken maddi olarak zor bir durumda olabilir. İşten çıkmak ise maddi zorluklarını daha fazla artırabilir tabi geçici süreliğine. Ama bu zorluğa katlanırsa ancak usta olabilecektir. İşte amaca ya da hedefe giden yollarda zorluklar hep vardır ve bu zorluklara göğüs görenler ilerleme gösterebilir. 

Yorumlar

  • Hasar almadan olmasını bekleyemezdim zaten

  • Hasar almak kaçınılmaz

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Yasak Bağ

Yasak Bağ

Ne Yaşandığını Bilememek – Friendz10

Ne Yaşandığını Bilememek – Friendz10

Önemli Olan Kimin Daha İyi Kullandığıdır – Friendz10
Güler Yüz ve İlgi Büyük Bir Tuzak Olabilir – Friendz10

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Yasak Bağ

probiyotik

Yazı Yolculuğu

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun