Mayıs 02, 2024

Aklımızı Kullanamadığımız Her Şey Tehlikedir – Friendz10

Bize çocukluğumuzdan beri kötü olarak öğretilen şeylerin olumsuz olduğu söylendi. Bu kötü şeyler arasında kavga etmek, bencil olmak, sorumsuz olmak gibi. Evet tüm bu davranışlar olumsuz sonuçlar doğurabilir. Ancak burada dikkat edilmesi gereken şey hiç kimsenin iyi denilen davranışlardan dolayı başına gelebilecek olumsuzluklardan dolayı bilgilendirilmemesidir. Peki iyi dediğimiz bir davranış örneğin yardım etmek istemek nasıl kötü bir sonuca hatta bir felakete dönüşebilir?

Aklımızı Kullanamadığımız Her Şey Tehlikedir – Friendz10

Örneğin siz birisine yardım etmek istiyorsunuz ama bu yardım isteği sizin gözünüzü kör etmiş vaziyette. Yani aklınızı kullanamıyorsunuz. Ardından yardım etme sözü veriyorsunuz ve karşı taraf da sizin yardım sözünüzle harekete geçip planlar yapıyor. Sonrasında siz yardım etmek için gerekli kaynağı almaya gidiyorsunuz ama o kaynak aslında size ait değil. Tabi siz iyilik yapma isteğinden gözünüz kör olduğu için bunu düşünemediniz.

Aklımızı Kullanamadığımız Her Şey Tehlikedir – Friendz10

Sizin olmayan kaynağı da yardım isteyen kişiye ulaştıramadınız ve yardım edeyim derken daha büyük bir felakete neden oldunuz. Aynı şey sevmek için de geçerli ya da nefret için de. Burada esas olay herhangi bir istek ya da duygunun aklım önüne geçmesidir. Akıl kullanılmadığı an kişinin zarar görmesi kaçınılmaz hale gelir. Bu sebeple bir insan aklını kullanamadığı her durumdan uzak durmalıdır. 

Yorumlar

  • yani belki olabilir

  • Aklımızın önüne geçen herşey risklidir

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Yasak Bağ

Yasak Bağ

Ne Yaşandığını Bilememek – Friendz10

Ne Yaşandığını Bilememek – Friendz10

Önemli Olan Kimin Daha İyi Kullandığıdır – Friendz10
Güler Yüz ve İlgi Büyük Bir Tuzak Olabilir – Friendz10

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Yasak Bağ

probiyotik

Yazı Yolculuğu

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun