Mayıs 02, 2024

Takıntılarla Yaşamak – Friendz10

Takıntılara sahip olmak bir insanın başına gelebilecek en fena şeylerden birisidir. Çünkü takıntılara sahip olmak demek aslında bir insanın kendisine zayıflık yaratması demektir. Örneğin bir komutan düşünün. Bu komutanın ise savaş esnasında atları ileri sürmek gibi bir takıntısı olsun. Böyle bir komutanı savaş esnasında saldırıya zorlayacak olan rakibi bu komutanın ilk önceliğini süvari hücumuna vereceğini bilir ve buna göre bir tuzak hazırlayarak rakibini yenebilir.

Takıntılarla Yaşamak – Friendz10

Böyle bir durumda savaş kaybedilmiş olur. Yani takıntılar bir ulusa savaş bile kaybettirebilir. Takıntılar aynı zamanda bir insanın aklını körelterek tekdüze çalışmasına neden olabilir. Bu durumda karşılaşacağımız manzara ise zeka seciyesi düşmüş ve ufku daralmış bir insan olacaktır.

Takıntılarla Yaşamak – Friendz10

Bir de takıntılı bir insan bir şey öğrenmeye çalıştığında aldığı bilgileri sadece tek bir yönde kendisine geçirebilir. Başka türlü bir gelişim düşünmek son derece zor olur takıntılı bir insan için. Yani takıntı hem kişinin kendisini geliştirmesini engeller hem de sürekli olarak kaybetmesine neden olur.

Yorumlar

  • Bu tarz bir yaşam çok rahatsız edici olabiliyor

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Yasak Bağ

Yasak Bağ

Ne Yaşandığını Bilememek – Friendz10

Ne Yaşandığını Bilememek – Friendz10

Önemli Olan Kimin Daha İyi Kullandığıdır – Friendz10
Güler Yüz ve İlgi Büyük Bir Tuzak Olabilir – Friendz10

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Yasak Bağ

probiyotik

Yazı Yolculuğu

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun