Nisan 27, 2024

Rekabet Asla Bitmez – Friendz10

Kaynakların sınırsız olduğu bir dünya düşünün. Öyle bir dünya ki bu kaybetmek diye bir kavram olmasın. Herkesin eşit olduğu bir dünya. Kazanan da kaybeden de çalışan da çalışmayan da mücadele eden de etmeyen de aynı şekilde kazanan olsun. Size kötü bir haberim var. Böyle bir dünya yok. Gerçekte kaynaklar sınırlı ve istisnalar hariç daha çok çalışan ve her şeyiyle mücadele eden kazanan oluyor.

Rekabet Asla Bitmez – Friendz10

Genellikle de tek bir kazanan olurken diğerleri hep kaybediyor. Kaybeden olmanın kötü yanı ise kaybede kaybede insanın sonunda hayat şartlarının da kötüleşmesi oluyor. Bu sebeple kazanmak için rekabet kaçınılmaz hale geliyor. Doğanın kendi kuralları aslında rekabet denilen kavramı kaçınılmaz yapıyor. Sınırlı kaynaklar, güç kavramı ve tüm bu gücün kontrolünün tek bir kişide olabileceği gerçeği insanları ister istemez rekabetin içine itiyor.

Rekabet Asla Bitmez – Friendz10

Rekabet huzur kaçıran bir olgudur ve rekabet bir şekilde düşmanlık doğuran bir olgudur. Sonuç olarak sınırlı kaynaklar ve güç kavramı rekabeti doğuruyor, rekabet düşmanlığı düşmanlık ise savaşları doğuruyor. En azından benim düşüncem bu. Savaşların çıkmasının psikolojik açıdan sebebi bu olabilir. Uzun süren rekabet ve zorluk dönemleri insanı güçlü olmaya ve savaşmaya itecektir. Hatta savaş ve güç algısı içselleşecektir. 

Yorumlar

  • Gerçekten öyle bir dünya ister miydik acaba?

  • olabilir bilemiyorum aslında

  • Rekabet ne yazık ki doğanın kendisinde var

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Kötü Anlar

Kötü Anlar

Koşulların Bahane Edilmesi – Friendz10

Koşulların Bahane Edilmesi – Friendz10

Sinirli Bir Ana Denk Gelmek – Friendz10

Sinirli Bir Ana Denk Gelmek – Friendz10

İnsanların Çıkarlarına Uymak – Friendz10

İnsanların Çıkarlarına Uymak – Friendz10

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Kötü Anlar

probiyotik

Büyük İskender Yolculuğu (IV)

bubble30
Nielawore

THE SWIRLS HAVE FUN TOO!

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun