Mayıs 03, 2024

Kimse Geçmişini Unutmaz – Friendz10

İnsanlar için nesiller geçse bile unutulamayacak en büyük şeylerden birisi geçmişte yaşanmış olaylardır. Bu olaylar iyi olaylar da olabilir kötü olaylar da olabilir. Nesillerden kast ettiğim ise bir uygarlığın başka bir uygarlığa yaptığı iyilikler ya da kötülükler asla unutulmazlar. Bu en küçükten en büyüğe değişmeyen bir gerçektir.

Kimse Geçmişini Unutmaz – Friendz10

Örneğin ülkemizde bir dönem kan davası denilen bir olay vardı. Bu olay namus için ya da bir ailenin başka bir aileye yaptığı kötü bir şey için yıllarca o kötülüğü yapan kişiyi bulup o kötülüğü yapan kişiye zarar vermekle ilgiliydi. Aynı durumu uluslara da çıkartabiliriz. Bundan yaklaşık 200 yıl kadar önce Avrupa medeniyetleri başta Afrika olmak üzere tüm dünyaya kan kustururmuşçasına sömürü sistemi ile eziyet ettiler. Milyonlarca insan köleleştirildi.

Kimse Geçmişini Unutmaz – Friendz10

Günümüze baktığımız zaman bile insanlar açısından dünyada hala yüzlerce yıl öncesinden oluşmuş bu nefretin karşılığı insanların içinde bir şekilde yer edebiliyor. Tarih ve insanlık yapılan kötülükleri asla unutmuyor. Hatta yapılan iyilikler bile unutulabiliyor ama kötülükler bir türlü unutulmuyor. Kötülüklerin unutulmaması ise bizleri çok daha başka durumlarla karşı karşıya bırakıyor. O durum ise toplumlar arası kin ve nefret. Her ne kadar insanlık bugün barışı korumaya çalışsa da tarih ve geçmiş asla unutulmuyor. Yeter ki bir zamanlar eziyet çeken toplumlar kendilerine eziyet edenlerle yakın güçlere erişsinler.

Yorumlar

  • Haklı yanları var

  • doğru ama tarih çarpıtılabilen bir şey gibi geliyor bana o yüzden değişik unutmuyoruz tamam ama nasıl hatırladığımız da önemli

  • Bazı şeyler unutulamayacak ve yalanlanamayacak kadar büyüktür

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Gerçek Özgürlük

Gerçek Özgürlük

Sonuçların Nedenlerden Daha Önemli Olması – Friendz10
Yönlendirme İle Yapılan İyilik – Friendz10

Yönlendirme İle Yapılan İyilik – Friendz10

Gereksiz Büyüklenmenin Sonu – Friendz10

Gereksiz Büyüklenmenin Sonu – Friendz10

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Gerçek Özgürlük

probiyotik
bubble30
Nielawore

NOT ALL GALAXIES ARE SPIRAL!: I ZWICKY 18

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun